Споделете:

 

Как Stellar Lumens достигна до топ 10-те най-големите криптовалути според пазарната капитализация?

 

Според CoinMarketCap съществуват над 1 500 дигитални валути. Повечето хора не са чували за доста от тях. Въпреки това, много хора са запознати с някои от най-големите криптовалути като Биткойн, Етериум и Лайткойн. Причината е, че между 2009 и 2017 година тези криптовалути и няколко други се утвърдиха като най-големите “играчи” на пазара. Обаче една криптовалута, която бавно, но успешно е достигнала до своето място сред 10-те най-големи валути според пазарната капитализация, е Stellar Lumens. Stellar Lumens определено е сред най-слабо познатите сред първите десет валути. Един бърз преглед как Stellar Lumens достигна до топ 10 на най-големите криптовалути според пазарната капитализация.

Скорост на транзакциите

Stellar има изключително бързи транзакции. В действителност транзакциите с монетата се уреждат напълно от 2 до 5 секунди. Това е светкавично бързо в сравнение с времето на транзакциите с Биткойн. Това прави транзакциите със Stellar Lumens драстично по-ефективни от тези с Биткойн.


Много валутни транзакции

Stellar позволява на потребителите да изпращат пари в една валута, която може да бъде конвертирана и получена в друга валута. Така например, ако един човек в Америка иска да изпрати долари на семейството си в Мексико, тогава този човек може да използва Stellar, за да може доларът автоматично да се конвертира в песос. Stellar постига това, като конвертира оригиналната валута в XLM и след това обменя XLM за новата валута. По същество, функциите на Stellar Lumens са много ефективен посредник за обмен и конвертиране на валути.

Лесни трансгранични плащания

Фактът, че Stellar може да конвертира валути, го прави идеална монета за парични преводи. Stellar се използва все по-често за парични преводи и това помага да се стимулира растежа му. Монетата също така позволява на хората да изпращат пари в чужбина изключително бързо и с изключително ниска такса. Това позволява на хората, които извършват парични преводи, да избягват да се придържат към стандартните бавни и скъпи банкови процедури.

Партньорства

Друг фактор, който стои зад покачването на Stellar Lumens, е фактът, че екипа на монетата е осигурил добри партньорства. Част от партньорите на Stellar, които са се присъединили към партньорската мрежа на монетата само през тази година: IBM, KlickEx, Remitr, MSewa Software Solutions, Pesahoic и други.


Алтернативи

Ripple е друга валута, която често се предлага като алтернатива за подобен вид плащания. Въпреки това, Ripple е много централизирана и според някои е твърде повлияна от големите банки. Stellar е всъщност създаден като проект, който не цели единствено печалба. Целта на проекта е да подобри плащанията и преводите. Така, че хората, които не са доверили на Ripple, гледат на Stellar като една добра алтернатива.

Идеален за микро транзакции

Stellar е идеална монета за микро транзакции поради ниските такси, способността да конвертира валути, безпроблемното трансгранично плащане и бързата скорост на транзакциите. Тъй като крипто-икономиката става все по-голяма и по-голяма, микро транзакциите стават все по-употребявани. Фактът, че Stellar е толкова подходяща за обработка на микро плащания, е друг ключов фактор за растежа му.

Заключение

Stellar определено е монета, която трябва да грабне окото на инвеститорите в криптовалути. Монетата предлага бързи, ефективни и надеждни транзакции.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment