Споделете:

 

Китайската централна банка разработва блокчейн система за цифровизация на хартиените чекове.

Китайската народна банка (PBoC) разкри за блокчейн система, благодарение на която ще се дигитализират хартиените чекове. Системата цели да пребори финансовите измами, както и намаляване на разходите за принтиране на чекове.

Според Ди Ганг, служител в отдела за изследване на цифровата валута на банката, платформата ще бъде пусната след година разработване. Ди каза, че проверките ще бъдат токанизирани и всички операции ще се извършват чрез интелигентни договори. Служителите в парламента се надяват, че дигитализирането на проверките ще направи процеса по-прозрачен и по-малко предразположен към измами.Системните разработчици подчертаха, че алгоритъмът за консенсус на технологията отговаря на изискванията за финансови услуги. Цифровата система за таксуване позволява “бързи транзакции”, около 3 секунди, и гарантира, че транзакцията е завършена и не може да бъде подправена.

Китайското правителство е известно със своята скептична позиция към криптовалутите. Китайското правителство забрани търговията с криптовалути и първоначалното предлагане на монети (ICO) в края на 2017 година. Въпреки това, правителството на Китай е ентусиазирано относно блокчейн технологията. Миналата година Китай подаде повече заявления за патенти, свързани с блокчейн технологията, отколкото която и да е друга държава.

През май, президентът на Китай, Ши Джинпинг, изрази подкрепата си относно блокчейн технологията. Това се случи на 19-тата годишна конференция на Китайската академия на науките в Пекин. Ши твърди, че блокчейн технологията е една от няколкото новаторски разработки в новото технологично поколение.

“Новото поколение информационни технологии, представлявано от изкуствен интелект, квантова информация, мобилна комуникация, Интернет на Нещата и блокчейн технологията, ускорява разработването на нова гама от приложения.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment