Споделете:

Китайски политик предложи национална платформа за търговия с цифрови активи, базирана на блокчейн технологията

 

Високопоставен политик призова за създаването на национална платформа за търговия с цифрови активи.

Член на Китайската народна политическа консултативна конференция (CPPCC), Уан Пенджи, направи това изявление по-рано тази седмица. Този ход ще следва стриктни насоки, като активите ще бъда подложени на “система за одобрение”, а потребителите на платформата ще трябва да преминат през процес на проверка за потвърждение на самоличността. Педжи също така предложи да се осигури по-добро образувание за инвеститорите по отношение на блокчейн технологията. Част от официалния доклад:

“Съгласно единното сътрудничество между централната банка и SCRC ще създаде регулирана, ефективна и чиста платформа за търговия с цифрови активи.”

Докато предложението на Пенджи не е официално прието от китайските власти, то има значима промяна във възприемането на блокчейн технологията от страна на политиците. Миналата седмица, китайският информационен уеб сайт “The Peopl’s Daily” публикува статия относно ползите от блокчейн технологията. Статията се позовава на технологията като “изключително гениална”.
Тези развития може да са индикация за променящата се политика спрямо блокчейн технологията и криптовалутите в Китай. Друг пример за текущата промяна в мнението относно блокчейн технологията е статия, която е публикувана в Sohu. Статията събира становищата на над двадесет китайски бизнес лидери, новатори и регулаторни служители и почти всички от тях имаха само положително мнение относно разработването на блокчейн технологията. Зенг Минг, представител на Академичния комитет в Alibaba Group, заяви:

Блокчейн технологията е революция в производствените операции и неизбежно ще доведе до големи промени в производството.”

Това мнение бе споделено и от Яо Джинбо, основател на 58.com, един от най-големите уеб сайтове за обяви в Китай:

“Ние поемаме инициативата да адаптираме и изследваме блокчейн технологията. Блокчейн предлага децентрализация. Това може да бъде толкова “голямо”, колкото голям беше интернет като откритие.”
Друг бизнес лидер, който бе толкова ентусиазиран бе Кай Уеншън, представител на технологичния гигант Meitu, също потвърди твърдението, че блокчейн технологията е революционна технология.

Изявленията на големите китайски “играчи” не са просто въздух под налягане. Този месец бе обявено, че дъщерно дружество на гиганта Alibaba успешно е интегрирало блокчейн технологията за обработка на логистични данни.
Изглежда, че Китай ентусиазирано ще приеме блокчейн технологията в различни отрасли. Има обаче известно различие между децентрализираните виртуални валути и Китай. Китай вече е забранила платформите за търговия с дигитални валути за чуждестранни търговци. Много от търговците вече знаят, че Китай е предприемала крайни мерки срещу децентрализираните виртуални валути, но днешното съобщение показва, че може да бъде стартирана национална платформа за търговия.
Възстановяването на китайските пазари би било изключително позитивно за цените на криптовалутите. По време на една от забраните относно търговията с дигитални валути в Китай, цената на повечето криптовалути падна с над 40%.

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и ревюта на нови проекти, като попълнете формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment