Споделете:

Потребителите на   Bitcoin имат възможност да разкрият самоличността си или да бъдат анонимни при изпращането на транзакции.

Как да идентифицираме страните в сделка с Bitcoin

За да извършвате транзакции с Bitcoin, нито изпращачът, нито получателят трябва да се идентифицират или да предоставят друга лична информация.

Много транзакции обаче съдържат някои улики, които могат да помогнат за идентифицирането на участващите страни. Сред уликите са сумите на Bitcoin, които са извършени, времевите марки и IP адреса на подателя. Освен това монетите, използвани в дадена транзакция, могат да бъдат “опетнени” или да са свързани с известни адреси на Bitcoin на потребители.

За да се идентифицират потребителите на Bitcoin, тези улики се комбинират с допълнителна информация за тях, която може да бъде предоставена от доставчиците на Интернет услуги (ISP), Bitcoin обмен, Bitcoin уеб портфейли, шпионски софтуер на устройството Bitcoiners и самите Bitcoiners.

Запазване на анонимността при Bitcoin транзакции

Вие можете да останете напълно анонимни по време на сделките си, като използвате някои добри практики за защита. Тези стратегии ще попречат на други лица или групи да осигурят допълнителна информация, която да разкрие вашата самоличност.

Някои от препоръчаните стратегии използват  Bitcoin услуги, които гарантират, че потребителите   ще останат анонимни по време и след сделките, като използват виртуална частна мрежа (безплатно или платено) и  нов адрес за всяка транзакция.

Другите съвети включват задаване настройки с по строг режим на достъп за защита и поверителност на устройствата и приложенията, като използвате операционна система с добри функции за защита на личните данни, като например Linux. Както и актуализирането на антивирусните програми.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment