Споделете:

Крайно време е финансовите институции да приемат криптовалутите, като инструмент за ефективни парични преводи

Прочетете още:  Блокчейн технологията официално влиза в петролната и газова индустрия

 

Блокчейн технологията предизвика негативни коментари в доста широк спектър от индустрии. Биткойн, най-популярното приложение на блокчейн технологията, показва колко децентрализирана природа притежава технологията и как тя може да промени глобалния икономически пейзаж. Има доста криптовалути, които решават някои финансови проблеми.

Ripple (XRP) е изграден на базата на блокчейн технологията, като дава възможност на потребителите да извършват мигновенни плащания. Ripple решава някои проблеми, свързани със SWIFT мрежата, която банките използват. Компанията се гордее с това, че свързва “банките, доставчиците на платежни услуги и корпорациите чрез RippleNet“, за да подобри изпращането на пари в глобален мащаб.

MoneyGram адаптира блокчейн технологията, за да подобри ефективността на плащанията

 

По-рано през януари 2018 година, Ripple сключи партньорство с “паричния гигант” MoneyGram. Компанията MoneyGram иска да стартира пилотна програма, която ще позволи използването на XRP актива в платежните потоци на MoneyGram.
MoneyGram е една от големите имена на компании, които улесняват трансграничните плащания и паричните преводи между бизнес партньори. Партньорството между MoneyGram и Ripple ще помогне на “паричния гигант” да подобри ефективността на глобалната платежна индустрия. Главният изпълнителен директор на MoneyGram коментира:

“Всеки ден блокчейн технологията насърчава иновациите. Очакваме с нетърпение да стартираме нашата съвместна пилотна програма. Надяваме се, че ще се увеличи ефективността и ще подобри услугите за нашите клиенти.”

Защо компаниите с по-малки парични преводи не адаптират блокчейн технологията?Една от причините, поради която традиционните финансови институции са неентусиазиран относно приемането на блокчейн технологията е, че технологията е все още в ранен етап на развитие. Технологията все още трябва да се развива, преди да бъде адаптирана в традиционните финансови институции. Например, Биткойн е непрактичен като средство за микроплащания. Таксите за транзакция с Биткойн е сравнително доста по-скъпа от транзакциите с някои криптовалути, което го прави непрактичен за микроплащания.
Втората причина, е нестабилната цена на криптовалутите, което предполага, че фирмите за парични преводи ще трябва да управляват огромен брой инструменти за хеджиране на валутни суапове, за да не бъдат засегнати от волатилния пазар на криптовалутите.
Независимо от това, някои криптовалути като Ripple и Litecoin биха могли да осигурят на традиционните финансови институции бърз метод за интегриране на технологията.

Споделете:

About Author

Related posts

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Дали крипто анархията настана

Споделете:Ако в повечето правителства по света има нещо, което е свързано с криптографията, това е децентрализираният аспект от него, което го прави почти неосъществима дейност за ефективно регулиране, без да генерира в резултат по-голяма невъзможност за контрол върху тази...

Read More

Проучване на Coinbase: 42% от топ 50 университетите предлагат най-малко една крипто-свързана специалност

Споделете: Неотдавнашно проучване на крипто-обмена Coinbase показва, че 42% от най-големите 50 университета в света имат поне един випуск за криптовалути или блокчейн. Резултатите от проучването бяха публикувани през вчерашния ден в официалния блог на Coinbase. Проучването бе...

Read More

Leave a Comment