Споделете:

Криптовалутите набират все по-голяма популярност. Въпреки това, повечето потребители притежават дигитална валута само за спестяване и инвестиране. Цифровите валути като Биткойн, Етериум и Лайткойн стават все по-популярни, но защо не виждаме по-широко разпространение като предпочитан метод за плащане?
По-голямата част от купувачите не виждат криптовалутите като валиден метод за плащане, особено когато става въпрос за физически покупки. Повечето дигитални валути могат да бъдат обменени за продукт, услуга или хартиени пари.
Друго голямо препятствие е търговците да приемат цифрови валути. Ако хората са склонни да приемат цифровите валути в ежедневието си, но търговците на дребно няма да го приемат, то няма как да бъде интегрирано като метод за разплащане в ежедневието. Пътят към широкото приемане е “двупосочна улица”: плащане и приемане.
Големи марки като Amazon, Microsoft и Apple като помагат на каузата, като приемат плащания с Биткойн. Но тук става въпрос за онлайн транзакции. За физически плащания, търговците се нуждаят от подходяща инфраструктура. Това може да бъде скъпо и отнема време за изпълнение.

Дебитните карти насърчават ли широкото приемане?

Дебитните карти за криптовалути биха могли да преодолеят различията между потребителите, които се чувстват достатъчно комфортно, за да използват дигиталните валути в ежедневието си, а търговците могат да ги приемат със съществуващата инфраструктура. Както Visa, така и MasterCard са подписали патенти за системите за транзакции, които използват Блокчейн. Фактът, че платежни компании се включват в Блокчейн технологията, то това означава, че същата инфраструктура може да бъде използвана без да се налага допълнителна работа за търговеца, за да приема подобни разплащания.

Понастоящем съществуват повече от 30 криптовалутни дебитни карти от различни доставчици.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Comment ( 1 )

  • Сибо

    Идеята на виртуалните валути с основа блокчейн (бърз трансфер и минимум разходи) е да се избегнат посредници, а ако се ползва вече готовата инфраструктура на банките с МастърКар, Виза, …, ще има още няколко такси които ще оскъпят трансфера и тогава вече може да няма разлика от таксите на обикновените карти.

Leave a Comment