Споделете:

Криптовалутният пазар започна да се възстановява

Криптовалутният пазар започна да се възстановява, след като Южна Корея забрани търговията с криптовалути. В резултат на това пазарната оценка на криптовалутите падна с повече от 100 милиарда долара.

Криптовалутният пазар започва да се възстановява

Почти непосредствено след като Министерството на правосъдието в Южна Корея разкри плановете си за продължаване на законопроекта за забрана на търговията с криптовалута, цената на всички криптовалути се понижи. Само часове по-късно Министерството на финансите в Южна Корея публично заяви, че не подкрепя и не одобрява предложението за забрана на търговията с криптовалута.


“Ние не споделяме същите възгледи като Министерството на правосъдието относно потенциалната забрана на търговията с криптовалута.”

По-рано днес 50 от най-популярните криптовалути на пазара понижиха цената си, като Биткойн и Етериум понижиха цената си с почти 10%. Оттогава, в рамките на часове, по-голямата част от криптовалутите възстановиха цената си. С изключение на Биткойн, Етериум и Даш, първите 10 криптовалути на глобалния пазар увеличиха цената си. По-конкретно, криптовалутите, на които обемът е силно концентриран в южнокорейския пазар, се възстановиха по-бързо от другите. По-конкретно, EOS и Биткойн Кеш са отчели доста по-голямо увеличение в цената през последните няколко часа. Биткойн Кеш се е увеличил с повече от 6%, докато EOS демонстрира голямо покачване на цената с близо 20%.

Какво ще се случи с пазара?

Много инвеститори в южнокорейските борси продадоха монетите си от страх от потенциална забрана на търговията с криптовалути. След изявлението на Министерството на финансите в Южна Корея, цената на криптовалутите започна да се възстановява.
Като се има в предвид, че южнокорейският пазар започна да се възстановява с бързи темпове, световният пазар вероятно скоро ще се възстанови. Слуховете за забраната на търговията с криптовалута доведе до “ефекта на доминото” във всички големи региони и борси.
Но ако пазарът започна да се възстановява след първоначалния FUD за забрана на търговията с криптовалута, е малко вероятно пазарът да бъде засегнат от една и съща информация в средносрочен и дългосрочен план. По-важното е, че Министерството на финансите изясни своята позиция относно забраната на търговията с криптовалута.

Споделете:

About Author

Related posts

Бърз и лесен метод за обмен на дигитални валути

Споделете: Все повече платформи за бърз обмен на дигитални валути изискват верификация от страна на потребителите си. Представяме ви платформа за обмен от ново поколение- DigiSwap. Платформата предоставя шанс на потребители си да “разменят” своите монети за други....

Read More

OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет

Споделете: OBCIA назначава FANTOM за заместник-председател на Управителния съвет Отворената асоциация за браншови индустрии (OBCIA) назначи FANTOM за заместник-председател на борда, който включва конгломерати като SK Telecom, Kakao, LG U +, Shinhan Bank и KEB Hana Bank. OBCIA...

Read More

Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с токен-до-токен до 20 американски държави

Споделете: Crypto Exchange OKCoin разширява търговията с ток-до-ток до 20 американски държави ОККоин, водещ по обмен на криптомен паричен поток, наскоро обяви, че клонът в Съединените щати сега предлага двойки крипто-крипто търговия в 20 държави, добавяйки към своите чифтос-крипто...

Read More

Leave a Comment