Споделете:

 

Крипто-борсата BitGrail загуби 17 милиона Nano монети

 

BitGrail беше петата най-популярна борса за търговия с Nano според CoinMarketCap, но обемът вече е променен на нула. При цена от близо 10$ за Nano, загубата се оценява на 170 милиона долара. Екипът на Nano Core беше информиран от собтственика на BitGrail, Франческо Фирано за загубата в четвъртък. В блог публикация, екипът на Nano Core съобщава, че грешката изглежда е свързана със софтуера на BitGrail. Екипът на Nano Core изразяват съмнения относно легитимността на хака, като заявяват:

“Сега имаме достатъчно основания да вярваме, че Фирано е заблуждавал екипа на Nano Core и общността по отношение на платежоспособността на борсата BitGrail.”

Екипът добави, че са в ход наказателни разследвания:

“Нашият екип незабавно се свърза с правоохранителните органи и ние работим с тях по този въпрос. Подготвяме да предоставим цялата налична информация, която имаме, като записи от блокчейна, чат хронологии, скрийншотове и други.”

След загубата на Nano, борсата BitGrail е обявила, че е в несъстоятелност и не може да функционира, докато неофициални източници твърдят, че борсата е била в несъстоятелност месеци преди това да се случи. Въпросният източник твърди, че е открил акаунт, от който се предполага, че са били загубени средствата. Има многобройни транзакции с голям брой монети Nano (например 3 000, 5 000, 8 000 XRB). Транзакциите са били изпращани до борсата Mercatox. Източникът описва това поведение като подозрително и добави:

“Това определено не изглежда нормално и органично.”
Друг потребител публикува в Reddit. Публикацията бе озаглавена “Загубих 147к Nano”. Част от публикацията:

“Реших, че единственият начин да се справя с това е да продължа възможно най-бързо и да взема твърдо решение. Отрицателните емоции не помагат на никого. Ще продължа да инвестирам в криптовалута до степен, в която смятам, че има потенциал. Най-лошото решение, което мога да взема сега е да спра. Ще бъда много, много по-внимателен с обмена в бъдеще.”

Повече за Nano

Nano (XRB) преди бе по-известна като RaiBlocks. Сега монетата използва протокола DAG, който е подобен на IOTA, с нулеви такси и предимства при скалируемост. Максималното количество монети е 133 милиона, които са в обръщение. Тази загуба представлява около 14% от общия брой монети в обръщение.

Потребителите на борсата съобщават за проблеми преди това събитие, като много от потребителите чакаха за потвърждение на самоличността. Много потребители също така съобщиха, че не могат да изтеглят XRB от борсата. BitGrail беше популярен избор за инвеститорите в Nano.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment