Споделете:

 

Крипто-борсата Kraken прекратява услугите си в Япония, поради нарастващите разходи

 

На 17 април Bloomberg съобщи, че крипто-обменът Kraken ще сложи край на услугите си в Япония.

Кипто-борсата Kraken работи в Япония от октомври 2014 година. Kraken съобщи, че ще прекрати услугите си за Япония, поради нарастващите разходи. Крипто-борсата Kraken се нарежда на десето място със 188 милиона долара обем на търговия за 24 часа.

Според изявлението на борсата, Kraken ще затвори в Япония около края на юни 2018 година. Въпреки това, обменът не изключва възможността за повторно навлизане на пазара в бъдеще:

“Спирането на услугите за жителите на Япония ще ни позволи да се фокусираме по-добре върху ресурсите си за подобряване на услугите ни в други географски райони. Това е локално преустановяване на услугите ни, което засяга само жителите на Япония и няма да въздейства върху услугите за японските граждани и фирми, извън Япония.”

Потребител на Twitter, RubenFrasoli туитна днес снимка на пълното мейл известие.По-рано тази година японската агенция за финансови услуги (FSA) започна инспекция на 15-те крипто-обмена, които не са регистрирани, след като японската крипто-борса Coincheck бе хакната и бяха откраднати около 534 милиона долара в NEM монети. В резултат на инспекцията FSA издаде препоръки за подобряване на бизнеса на общо осем бори и временно спря работата на още три борси.

Две Биткойн (BTC) борси в Япония избраха да затворят вместо да работят с регулаторните органи, а крипто-борсата Binance, която е класирана на първо място в CoinMarketCap според 24-часовия обем на търговия, реши да открие офис в Малта, след като получи уведомление от FSA.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment