Споделете:

 

Крипто-обменът CoinCheck започва да компенсира жертвите на хакерите

 

Японският крипто-обмен CoinCheck обяви, че ще започне да компенсира клиентите, които са загубили своите NEM монети през януари. CoinCheck обяви, че компенсирането започва през следващата седмица.

На пресконференция в четвъртък, изпълнителният директор на CoinCheck, Коичиро Уада, заяви, че платформата ще предостави повече подробности за процеса на компенсация през следващите няколко дни. Той също разкри, че през следващата седмица ще бъде възобновена търговията на някои криптовалути.CoinCheck потвърди, че на 26 януари бяха откраднати около 500 милиона NEM монети, които по това време струваха около 530 милиона долара. Скоро след инцидента платформата обяви, че ще компенсира клиентите, които са били засегнати, като ще възстанови всяка открадната монета на цена от 0,81$.
В резултат на това, финансовия регулаторен орган на Япония, Агенцията за финансови услуги (FSA) предприеха действия за инспектиране на мерките за сигурност на платформата и на нейния фискален капацитет за възстановяване по време на кражба.

След обширна проверка на някои от нелицензираните борси в Япония, Агенцията за финансови услуги е издала административни санкции на седем платформи за търговия. Две от платформите прекратяват търговската си дейност, като трябва да представят писмен план за подобренията в сигурността до 22 март.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

 
Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment