Споделете:

 

Coinrail, крипто-обмен, базиран в Южна Корея, заяви в неделя, че платформата е претърпяла атака от хакери, които са откраднали криптовалута на стойност 40 милиона долара.

Според уеб сайта на Coinrail обменът вече е преустановил услугата. От платформата са откраднати редица токени, базирани на ERC20. Въпреки това, крипто-обмена Coinrail е дал само част от имената на тези токени, като NPXS, ATC и NPER. Първоначалната стойност на откраднатите монети е 40 милиона долара, но вследствие на срива на пазара, общата стойност е паднала до 30 милиона долара.

Блог публикация, публикувана от Pundi X в неделя, се твърди, че хакерите са откраднали 1,927 ETH, 2.6 милиарда NPXS, 93 милиона ATX, 831 милиона DENT монети. В публикацията се твърди, че са откраднати още 6 други алтернативни монети. Данните от Etherscan.io показват, че администраторът на адресът се е опитвал да продаде около 26 милиона токена NPXS. Хакерите са се опитали да продадат този брой монети след като са получили 2,6 милиарда монети от друг адрес, който вече е отбелязан като Fake_Phishing1431.

Coinrail и Pundi X твърдят, че IDEX е замразила активите, изпратени от Fake_Phishing1432. В допълнение, транзакциите, свързани с Fake_Phishing1431, показват, че адресът е получил широк спектър от криптовалути няколко часа преди Coinrail да съобщи за хака. Вследствие на хака не са откраднати само ETH, NPSX, ATX, DENT, а и токени от проекти като Cyber ​​Network, Storm , Jibrel Network и Tron.Данни от Etherscan.io допълнително показват, че след хака, докато NPSXS токените са били изпратени, други откраднати токени изглежда са били изпратени за търговия в EtherDelta, децентрализиран обмен.
Въпреки това, на този етап остава неясно дали активите са продадени или не.
Coinrail заяви в своя уеб сайт, че 70% от резервния фонд са защитени, тъй като средствата са били преместени в “студен портфейл”, който не е достъпен чрез интернет.

За останалите 30%, които бяха компрометирани, компанията каза, че 2/3 от тях в момента са замразени– това включва NPXS, ATX, NPER. В същото време все още се разследва за откраднатите 1/3 от полицията.

Данните от CoinMarketCap показват, че платформата е класирана на 90-то място по време на хака. Дневният обем на борсата е 24 милиона долара. Понастоящем данните не са налични в CoinMarketCap поради спирането на системата.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment