Споделете:

Август месец беше рекорден за криптовалутните пазари. Но само някои успяха да настигнат темповете на Лайткойн. Между 1 и 31 Август цената на монетата скочи от 43 на 64 долара, или иначе казано ръстът и беше 49 процента. А през следващите дни отбеляза втори пик от 44 процента, като крайната цена достигна рекордните 92 долара.

Но, след новините от Китай цените рязко се сринаха. Биткойн падна от почти 5000 долара до 2950. Етериум от 390 до 200, а Лайткойн отбеляза крах от 65 процента и цената му стана 32 долара за брой. Дните след пропадането на цените, Лайткойн успя да се добере до 50 долара, като това беше един важен психологически праг за стабилността на монетата. Поне така беше до вчера.
На 21 септември всичко изглеждаше стабилно. Към 14:00 часа цените отново тръгнаха надолу, а Лайткойн не беше застрахована и също се повлия от промените. До 15:30 цената вече беше под 50 долара, а спада достигна 11 процента.
Това движение доведе до намаляване на пазарната капитализация на валутата до 2.5 милиарда и така Лайткойн стана 6-ти в класацията по борсова капитализация.

Все пак, в поредния днешен спад в цената няма няма нищо притеснително. Въпреки, че валутата беше една от най-тежко засегнатите от промените, няколко събития от тази седмица могат да бъдат добър стимул за дългосрочна инвестиция.
Първото събитие е съобщението на Чарли Лий, че официално са приключили с разработката на Атомните Суапове (покупката на една валута в замяна на друга на текуща дата и насрочване на обратна замяна на бъдеща дата). Самата валута стана конвертируема с фиатните пари и инвеститорите бяха в състояние да купят Лайткойн без да използват Биткойн като посредник. С този ход Лайткойн се доказва като иноватор на криптовалутния пазар.
Второто значимо събитие, беше новината идваща от Coinbase, които обявиха, че ще добавят Лайткойн и Етериум към своята сейф услуга. Чрез съхраняване на монетите в дигиталния им трезор, вместо да бъдат активни в портфейлите на Coinbase, потребителите получават по-голяма сигурност. Coinbase често бива  мястото където потребителите се сдобиват и съхраняват първите си криптовалутни спестявания. Затова осигуряването на по-сигурно място за всеки, преди да прехвърли валутата си в собствен хардуерен портфейл, е от ключово значение.

Споделете:

About Author

Related posts

Litecoin в бизнеса с марихуана? Доставчик на канабис приема Litecoin

Споделете: Weedmaps е онлайн общност за марихуана, която също така доставя канабис. Те се определят като: “Ние сме малък доставчик в центъра на ЛА и обичаме Litecoin.” Weedmaps обмисля да започне да приема Litecoin за плащания, защото транзакциите...

Read More

Лайткойн е на път да достигне нова рекордна стойност

Споделете: Лайткойн е на път да достигне нова рекордна стойност Изглежда края на тази година ще бъде много положителен за притежателите на Лайткойн. Наскоро бяхме свидетели на много голямо повишение в цената на Лайткойн. С цена от 320 долара...

Read More

Цената на Litecoin остава стабилна над 140 долара

Споделете: Цената на Litecoin остава стабилна над 140 долара Цената на Litecoin изглежда се задържа сравнително стабилна, като се има в предвид нестабилността на Алткойните. През уикенда, цената на Litecoin се задържа около 140 долара след големия скок на...

Read More

Leave a Comment