Споделете:

 

Липсващи Биткойн монети от хака на Mt Gox водят до британска компания

 

Обменът Mt Gox бе хакнат през 2014 година, като това е една от най-големите кражби в крипто-света. Базираният в Токио обмен обработваше до този момент 70% от световните транзакции с Биткойн. Открито е, че британска компания е свързана с кражбата на 650 000 Биткойн монети от борсата.

Според доклада на BBC, базираната в Лондон компания, Always Efficient LLP, е свързана с хака на Mt Gox. Все още не е ясно кой управлява компанията. Марк Карпелес, който управляваше Mt Gox, се извини на инвеститорите по онова време за кражбата. В крайна сметка ФБР арестува руски гражданин във връзка с кражбата от обмена. Борсата се разпадна, когато клиентите вече не можеха да изтеглят средствата си. За пръв път от доста време, Марк Карпелес проговори за случилото се:

“Имаше чувството, че… когато падаш от една сграда и виждаш, че земята се приближава и се чувстваш като че ли ще умреш скоро.”
Той обясни как уеб сайта се е разраснал извън очакванията му. Според доклада сега разследващите твърдят, че почти половината от откраднатите Биткойн монети са се озовали в конкурентна борса BTC-e. ФБР заяви, че обмена BTC-e е бил център за размяна на криптовалута от незаконна дейност. Борсата твърди, че се управлява от британската компания, Always Efficient LLP. Според разследващите, това най-вероятно е компания, която да служи за прикритие по време на движението на парите. Това прикритие възпрепятства процеса на проследяване. Също така ФБР свържа още двама руснаци с обмена BTC-e, а документацията разкри, че откраднатите пари от Mt Gox са били изпрани чрез различни сметки, потребителски имена и имейл адреси, които са били контролирани от Александър Винник.

Снимка от ареста на Александър Винник.

Той беше арестуван миналата година в Гърция и Министерството на правосъдието на САЩ поиска да го екстрадира, за да бъде осъден за 21 измами, свързани с пране на пари и други финансови престъпления в САЩ.
Цената на Биткойн по време на хака на Mt Gox бe около 420 долара. Тези, които загубиха бяха ощетени от тази кражба, се надяват останалите монети Биткойн да бъдат възстановени при текущата цена на Биткойн- над 10 000$.Случаят все още продължава.

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment