Споделете:

 

Майк Новограц, инвеститор и бивш трейдър в Goldman Sachs и Fortress, заяви, че криптовалутния пазар ще достигне 20 трилиона долара.

Балон през януари не беше наистина балон

По време на интервюто за Bloomberg, което бе фокусирано върху икономиката на крипто-пазара, Новоград бе попитан за критиките от страна на скептиците относно бързото движение на пазарната капитализация на дигиталните активи и възходящата тенденция в началото на 2018 година. В отговор Новограц заяви, че възходящия тренд от януари на Биткойн, Етериум и другите криптовалути се счита за балон, то може да се опише като балона dot com от 1996, който бе оценен на стойност 6 трилиона долара, като в последствие се “разби” до 1 трилион долара.

В края на краишата Новограц заяви, че крипто-пазара ще се възстанови от голямата корекция в средата на 2018 година и в последствие пазарната капитализация ще бъде оценена на 20 трилиона долара. Най-високата пазарна капитализация на криптовалутите на пазара е била около 816 милиарда долара, като текущата пазарна капитализация на криптовалутите е 342 милиарда долара. Майк Новограц заяви:

“Криптовалутата е глобална революция. Интернет балонът беше само нещо в Америка. Участваха само богати американци. Криптовалутите са глобални. В Бангладеш има деца, които купуват криптовалута. Най-разпространени са в Токио, Южна Корея, Китай, Индия и Русия. Ние имаме глобален пазар и глобална мания.”20 трилиона няма да се достигнат лесно

Докато Новограц често се счита за оптимист и инвеститор от типа “бик” в сектора на дигиталните валути, той предлага оценка на пазарната капитализация въз основа на реални показатели, статистика и реалистичен преглед на индустрията. Новограц подчерта, че въпреки нарастващото търсене от страна на институционалните инвеститори, действителните инвестиции, които са дошли от тях, са практически несъществуващи и най-голямото “рали” е било предизвикано от инвеститори на дребно или индивидуални търговци.

Много от експертите, включително основателят на Blocktower, Ари Паул, бяха отбелязали, че навлизането на институционалните инвеститори ще изисква стабилни решения от страна на уредниците. Като се има предвид, че много от компаниите в бизнеса с дигитални валути, включително Coinbase и конгломерати в традиционния финансов сектор като Susquehanna, вече започнаха да изграждат решения за уредниците, като е много вероятно институционалните инвеститори да навлязат в крипто-пазара в средносрочен план.

Майк Новограц обясни:

“Пазарната капитализация няма да достигне 20 трилиона долара веднага. Какво ще се случи при навлизането на институционалните инвеститори- Имаме попечителство, Goldman Sachs е замесен, Bloomberg има индекси… И в следствие на това, вторият човек купува. Същото FOMO, което се забелязва в търговията на дребно, ще бъде демонстрирана и при появата на институционални инвеститори.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment