Споделете:

Малтийското правителство може скоро да започне процес, предназначен да определи как криптовалутите могат да повлияят на нейната национална икономика.

Според доклад на вестник “Таймс ъф Малта”, източници твърдят, че концепцията, която се изследва, е въвеждането на криптовалута в рамките на “контролирана среда”, която ще даде възможност на регулаторите да проверят възможните регулации и законодателната рамка за технологията.

“Таймс” описва работата като “тест в пясъчника”, който се препоръчва в доклад на трета страна, включваща одиторския гигант PwC, който прави усилия за засилване на пълномощията на страната в сектора на блокчейн технологиите. Тези тестове ще последват създаването на национална стратегия, стартирана през април т. г., която беше подкрепена публично от премиера на страната.

Говорител на правителството съобщи, че отказва да обсъди спецификата на процеса с новинарския източник. Въпреки това, ако е вярно, то би могло да играе важна роля при информирането на развиващата се вътрешна политика на Малта относно блокчейн технологии.

Бидейки странен за малтийските регулатори, тестът ще бъде един от многото, провеждани от правителствата в международен мащаб, които често се опитват да стигнат до крайности, за да моделират икономическото въздействие на блокчейн технологиите.

През 2016 г. Централната банка на Холандия отиде толкова далеч, че се опита да екстраполира данните от ранните етапи на биткойн и да създаде модел, който да покаже каква би изглеждала мрежата през 2140 г. Освен това потенциалните ефекти на криптовалутите върху икономиките по целия свят бяха изследвани преди това, с различни заключения.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment