Споделете:

 

MelissaSweet1, момиче от Аризона, започна да приема криптовалута като метод за заплащане за еротичните й представления. Момичето започна да приема криптовалута като метод за плащане преди три години.

MelissaSweet1 започна да “складира” криптовалутата в хардуерен портфейл. Вместо просто да започне да плаща сметките си с тях, тя реши, че криптовалутата се е превърнала част от пенсионния й план.

Подобно на MelissaSweet1, няколко други момичета с еротично излъчване на живо са започнали да приемат криптовалута. Докато хората в блокчейн индустрията все още обсъждат дали Биткойн е предимно транзакционна валута или глобален “склад” за съхранение на стойност, момичетата в индустрията за възрастни използват технологията и за двете.

Тенденцията говори, че хората, които съхраняват криптовалута за дълъг период от време, са възнаградени за това. Също така индустрията за възрастни започва да интегрира блокчейн технологията, като метод за решаване на някои проблеми в нея. MelissaSweet1 заяви:

“Повечето банки смятат, че всяка професия в индустрията за възрастни е с висок риск и все по-голям брой банки отказват да приемат директни депозити.”

В такава среда, момичетата, работещи в индустрията за възрастни, включително не само ескорти, но и законни професии като еротични танцьорки, порно звезди и дори специалисти по филмовата продукция– виждат традиционното спестяване на пари все по-рисково, защото технически сметките могат да бъдат затворени или замразени без предупреждение. Някои от тях се страхуват, че централизираните крипто-услуги ще започнат да правят същото. Поради тази причина, повечето от хората със страх от замразяване на активите си, използват хардуерни портфейли, които са под техен контрол.Само спестявания

Но тъй като повечето момичета в индустрията за възрастни искат да се пенсионират от криптовалутите, това означава, че ще бъде осигурено в продължение на години или дори десетилетия, докато събраните средства увеличат цената си многократно. Затова повечето от тези хора възхваляват хардуерните портфейли.
Докато потребителите контролират своите частни ключове, криптовалутата им не може да бъде конфискувана.

Нейтън Смейл, главен оперативен директор на крипто-стартъпа Intimate заяви:

“Причината, поради която сигурността е взета толкова сериозно от индустрията за възрастни е, че на почти всеки един от тази индустрия му е била замразявана или блокирана банковата сметка. Когато работите с момичета или момчета, които винаги трябва да поемат отговорност за собствената си безопастност и защита, като рядко разчитат на чужда помощ. Изненадващо ли е, че те искат да имат контрол над собствените си средства?”

Дори тези, които продължават да използват регулирани услуги от трети страни поемат собствени рискове. Например, Лия, 20-годишно момиче в индустрията за възрастни, специализирана във BDSM, заяви, че се тревожи от правителството. Нейните опасения са свързани с това, че правителството може да въведе по-строги правила за транзакциите с криптовалути, което ще доведе до закриване на акаунти. Така Лия започна да използва хардуерен портфейл. Както повечето хора знаят, съхраняването на частен ключ от хардуерен портфейл може да бъде ангажиращо, защото загубата му довежда до сериозни проблеми. MelissaSweet1 заяви:

“Криптовалутата е нещо все още доста ново, то е децентрализирано, така че трябва да се съхранява отговорно.”

Тенденцията сред момичетата, работещи в индустрията за възрастни, показва че все повече от тях използват криптовалути за спестяване. Това се случва, защото правителството одобрява законодателна процедура, свързана с индустрията за възрастни.Наскоро имаше законаделен пакет SESTA / FOSTA, който премина в САЩ през март, като новото законодателство отслабва правната им защита. Докато традиционните банки и разплащателни мрежи като Visa не толерират хората, работещи в индустрията за възрастни в продължение на десетилетие, тези нови законови промени дават още една причина да се страхуват. Сега има още един законопроект, който проправя пътя си през Конгреса. Новият законопроект е свързан с това, че може да криминализира предоставянето на банкови услуги за някои хора в индустрията за възрастни. MelissaSweet 1 заяви:

“Тези законови промени са истинска заплаха за мен.”

Но разбира се, това не означава, че всички крипто-потребители искат да нарушават закона. Майк Стейбалайл, директор за комуникациите Free Speech Coalition, заяви:

“Има начин да се декларират доходите, дори когато извършвате неща, които може да бъдат наказуеми в някои страни. Хората, които работят в индустрията за възрастни плащат данъци.”

До този момент MelissaSweet1 каза, че се гордее с работата си и със стажа й от 5 години в тази индустрия. Също така тя заяви, че не иска да се отказва от професията си. Освен това тя добави:

“Доколкото ми е известно, няма пенсионни услуги, които да се грижат спициално за хората в тази индустрия.”

В бъдеще някои хора в тази индустрия обмислят други потенциални приложения на блокчейн технологията. Например, Джинджър Банкс, заяви, че се надява някой ден да създаде свое собствено студио, използвайки интелигентните договори за изпращане на авторските възнаграждения. Банкс заяви:

“Чувствам се като част от историята.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment