Споделете:

Най-голямата австралийска златна рафинерия има планове да създаде криптовалута, подкрепена със злато

Голяма австралийска рафинерия за благородни метали, Perth Mint, разработва своя собствена криптовалута в опит да привлече потребителите отново към инвестиране в злато.

С капацитет за преработка на над 700 тона злато годишно, Perth Mint е най-големият производител на злато в Австралия. Интересът на инвеститорите през последните години се премести към алтернативните инвестиции в криптовалута, като Биткойн през последните години, подтикна рафинерията да предложи своя собствена криптовалута, връщайки вниманието на инвеститорите отново към благородните метали. Компанията е в процес на разработване на все още без име криптовалута, подкрепена със злато. Главният изпълнителен директор, Ричард Хейс подчерта, че инвеститорите се отклоняват от традиционните активи. Той твърди, че криптовалата, която е подкрепена със злато, ще има своите заслуги. Хейс заяви още:

“Нашата криптовалута ще има всички предимства, които дава блокчейн технологията. Но всъщност нашата криптовалута е подкрепена от благородни метали, така че всъщност има нещо зад нея, което й придава голяма стойност.”
Освен това, администрацията на компанията подчерта, че компанията е заинтересована от въвеждането на блокчейн технологията изцяло в нея. Възможното приложение може да даде допълнителна прозрачност на целия процес на обработката- от минното дело до продажбата му на потребителя.
Рафинерията проявява интерес към криптовалутите и блокчейн технологията след една година, след като Министерството на финансите на Обединеното кралство обяви за своето “дигитализирано злато“, където потребителите ще могат да купуват, държат и продават злато чрез блокчейн технолоията чрез дигитални токени, наречени Royal Mint Gold.

В край на сметка, Perth Mint вижда възможност за продажба на своята продукция чрез още една платформа. Хейс добави още:

“Ние със сигурност се опитваме да улесним все повече, в разумна степен, хората да имат достъп до благородни метали. Това просто ще бъде друг начин, който позволява на хората да закупят благородни метали.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment