Споделете:

 

DNB ASA (Den Norske Bank), най-голямата група за финансови услуги в Норвегия сключи договор с Фондация “IOTA”. DNB и IOTA сега ще си сътрудничат за проучване на приложенията на Tangle, трето поколение разпределителна книга (DLT).

Двете страни ще работят заедно, за да намерят нови бизнес модели в своите индустрии. Лас Мехолм, ръководител на DLT в DNB, заяви, че една от целите на проекта е по-доброто разбиране на технологията. Мехолм добави:

“Освен всичко друго, технологията е предназначена да обработва стотици хиляди микротранзакции в секунда. Няма да оставим пазара, свързан с тази екосистема.”

Един от основателите на IOTA, Дейвид Снестебо, заяви, че се надява, че това може да облагодетелства отношението на норвежките банки към криптовалутите.

“Надявам се и вярвам. Фондация “IOTA” ще допринесе за отделянето на безполезните крипто-проекти от сериозните.”
По-рано този месец норвежката крипто-борса загуби делото си срещу “Нордейа Банк” за закриването на сметка си. Нордейа Банк първоначално затвори сметката на Bitmynt AS поради за неадекватни механизми за борба с прането на пари.

DNB ASA, най-голямата банка в Норвегия и една от най-големите в скандинавските страни по отношение на пазарната капитализация (238 милиарда долара), е изследвала блокчейн технологията чрез консорциума R3. Според местните новини, DNB също има няколко текущи проекта с различни технологии, сред които и Ethereum, HyperLedger и EOS.

Финансовите институции по света все повече започват да изследват използването на блокчейн технологията. Централната банка на Канада, операторът на фондовата борса в Торонто TMX Group и организацията с нестопанска цел Payments Canda наскоро завършиха тестовете, показващи, че блокчейн технологията е ефективна за моментен сетълмент на ценни книжа.

По-рано този месец JP Morgan Chase & Co подаде патент за блокчейн плащания между банките от типа “peer-to-peer”. Патентната заявка на JP Morgan предлага разпределена книга за обработка на плащанията в реално време без да се нуждае от надеждна трета страна, която да държи истинското “златно копие” от одитната пътека.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment