Споделете:

 

Не вярвайте на FUD, Индия не е забранила криптовалутите

 

Въпреки, че интернет е пълен с новини, които целят да всяват страх, несигурност и съмнение, Индия не е забранила криптовалутите в страната. RBI публикува изявление, подчертаващо новите правила на банките.

Индия не е забранила криптовалутите

Истината е, че Централната банка на Индия (RBI) публикува изявление, описващо новите правила на банките. Банките и институциите, които вече имат сделки с криптовалута, ще трябва да прекъснат връзките си в рамките на период от време, който все още не е уточнен. Част от официалното изявление:

“Решението е, че институциите, регулирани от RBI, няма да предоставят услуги на никое физическо или юридическо лице, което се занимава или урежда корпоративни клиенти. Институциите, които вече предоставят такива услуги, трябва да прекратят услугите си в определен срок от време.”

Трябва да се отбележи, че това е само един параграф от прессъобщение, което съдържа 16 секции. Главният мениджър Хосе Катоор разглежда много аспекти на настоящата финансова ситуация в Индия, включително тази, която предлага на RBI възможност да развива своя собствена криптовалута. Изходът от изявлението е, че на банките не им е позволено да уреждат сделки, свързани с криптовалута. Това по същество не променя текущата ситуация в Индия, тъй като нито една банка в страната не предлага криптовалути, а обмените нямат официални партньорства с банките.Подобно на Китай, Индия проучва собствената криптовалута. Всъщност изялвението и регулаторната позиция са почти същите като тези в Китай. Индийското изявление се отася до защитата на гражданите от измамни практи, свързани с криптовалута, ограничаване на прането на пари.
В публикацията на RBI има и раздел, подчертаващ официална цифрова валута, базирана на блокчейн технологията, която би могла да бъде приложена в близко бъдеще. Това би улеснило използването на криптовалути като Биткойн, но все пак се регулира от цетралната банка и следователно има същите ограничения като настоящата фиатна валута.
Този ход е причинил вълна от страх, несигурност и съмнение (FUD) в инвеститорите. Може би най-добре да се обобщи в това изявление на Сатвик Вишнуат, съосновател на Unocoin, виртуален обмен за криптовалута:

“Не вярвам, че това е правилната посока, която е предприела централната банка. Това ще доведе до пакина сред няколко милиона души в Индия, които вече използват криптовалута. Ако искат да стартират своя собствена цифрова валута, те не трябва да забраняват съществуващите.”

 

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment