Споделете:

“Не е необходима регулация”- Московската фондова борса планира да търгува с Биткойн фючърси

Най-голямата фондова борса в Русия, Московската борса, изгражда инфраструктура за търговия с криптовалути. Неотдавна обаче централната банка съобщи, че е “забранила” търговията от стартирането на Биткойн фючърси за бизнеса, докато не бъде приложена регулаторната рамка за криптовалутите в страната.

Централната банка не е забранила търговията с Биткойн фючърси

Московската фондова борса (Moex) е най-голямата борсова група в Русия. Тя управлява търговските пазари на акции, облигации, деривати, валутни пазари, благородни метали и парични пазари.
Руската информационна агенция Тас съобщи в четвъртък, че според източниците си “централната банка забрани на Московската фондова борса да започне търговия с “необходим регламент””.

Андрей Брагински, управляващ директор на отдел “Комуникации” на борсата, заяви в петък, че “статията на Тас” не е съвсем вярна. Той не е поискал от Централната банка на Русия разрешение за включване в списъка на новия фючърсен договор. Брагански разкри още:

“Обикновенно добавянето на нови Биткойн фючърси не изисква ново регулиране. Разбира се, необходимо е споразумение с борса, което изчислява индекса. Но руският регулатор трябва да се чувства комфортно.”

Московската борса обяви за пръв път през август, че започват изграждане на инфраструктура да подпомагане на търговията с криптовалути, особено Биткойн и производните му.

Много интересите, но крипто-търговията се нуждае от регулация.
“Не е нужен регламент”- Московската фондова борса планира да търгува с Биткойн фючърси заяви Брагински. Според думите му, търговията със самите криптовалути, включително и Биткойн, “не е на дневен ред, тъй като листването на криптовалутите изисква нова регулация.”

Той разкри още:

“Има много шум около криптовалутите в Русия, а цената на Биткойн е най-популярната новина почти всеки ден. Така, че от брокерите и техните клиенти имат голям интерес от фючърсите, тървунаи на борсата.”

Неговият коментар дойде в същия ден, като Chicago Mercantile Exchange Group (CME) обяви, че ще започне търговия с фючърси на 18 декември. В същото време, Chicago Board Options Exchange (Cboe) и Nasdaq също планират да търгуват с Биткойн фючърси.

Миналият месец руският президент Владимир Путин се срещна с най-големите регулаторни органи в страната и впоследствие потвърди, че Русия ще регулира криптовалутите. Той освен това даде нареждане за регулаторната рамка за криптовалутите в Русия, която ще бъде финализирана през юли следващата година.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment