Споделете:

 

Нова организация, наречена Асоциация за капиталови пазари и технологии (CMTA), е създадена в Швейцария, за да улесни използването на блокчейн технологията на финансовите пазари.

CMTA е създадена в Женева от швейцарски лидер в онлайн банкирането Swissquote, доставчика на софтуер за пазари Temenos и най-голямата адвокатска кантора в страната Lenz & Staehelin. CMTA ще се фокусира върху създаването на отворени стандарти и инструменти, които могат да бъдат използвани от различни видове компании за набиране на капитал чрез прилагане на нови технологии и дигитализация.

Жак Ифланд, представител на CMTA и партньор в Lenz & Staehelin, коментира създаването на компанията:

Блокчейн технологията има потенциала да намали сложността на системата на капиталовите пазари и да намали бариерата за навлизане на стартъп компаниите. Сегашната липса на правна сигурност “заваля” и потенциално компрометира развитието си в тази област. CMTA има за цел да улесни достъпа до финансиране за бизнеса, като в крайна сметка допринесе за създаването на стойност в цялата икономика.”Според съобщенията, CMTA е създадена като неправителствена асоциация с нестопанска цел, с водещи компании от различни сектори в своята комисия. Основаващите се страни са активни в различни области и всеки от тях преследва собствените си цели с интегрирането на блокчейн технологията.

Швейцария отдавна привлича вниманието като благоприятна страна за развитието на блокчейн технологията и дигиталните валути. Областта Цуг е известна като “Crypto Valley“, поради множеството блокчейн компании.

Швейцарският град Цуг обяви, че ще проведе избори за общински съветници, базирани на блокчейн технологията. Предстоящият пробен вот ще въведе системата за цифрово идентифициране (eID), стартирано през ноември 2017 година. Системата ще позволи на гражданите да гласуват чрез своите мобилни устройства.

По-рано тази седмица, страната гласува против така наречените “суверенни пари“. Ако това бе прието, би дало контрола на Централната банка на страната единствено върху създаването на пари.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment