Споделете:

 

Според ново проучване, проведено от консултантската фирма за ICO проекти Satis Group, цената на Bitcoin (BTC) би могла да достигне 98 000$ през следващите пет години. Докладът е написан от Шервин Доулат и Майкъл Хопап.

В проучването се посочва, че от гледна точка на възходящите тенденции при криптовалутите през следващите пет години, Bitcoin ще достигне 98 000$, Monero (XMR) ще достигне 18 000$, а Decr (DCR) ще достигне 535$. 

Bitcoin Cash (BCH) се очаква да се понижи до 268$, след несполучливите опити за наследяване на бранда и осигуряването на минимално технологично предимство. Криптовалутите, които са централизирани, вероятно нямат стойност, с прогнозирана цена на Ripple (XRP) от 0.01$. Екипът прогнозира, че “платформената мрежа” на Ethereum ще загуби целия си дял или почти целия си дял през 2028 година:

“Докато признаваме силната общност около мрежата на Ethereum, малки недостатъци в дизайа и управлението (което смятаме, че ще доведе до спорове, водещи до бъдещи подобрения на мрежата, по-специално до преминаване към консенсус за Proof-of-Stake (POS), излагат относително ниските разходи за пренасочване на надлежащите мрежи, изградени върху него (ICO и токени).”

Последното проучване също така разширява оценката на криптовалутите, необходими за поддържане на прогнозираната икономика и прогнозира състоянието на пазара за следващите десет години. Според проучването, стойността на криптовалутите, необходими за поддържането на икономиката, ще нарасне от около 500 милиарда долара през следващите пет години до 3,6 трилиона долара до 2028 година, а 90% от стойността на криптовалутите ще бъде добавена от увеличаващия се брой офшорни депозити през следващите десет години.В проучването се казва, че най-важното в подкрепа на крипто-икономиката ще дойде от употребата на потребители за съхранение на стойност.

“Понастоящем огромното мнозинство от общата пазарна капитализация на криптовалутите се съхранява в традиционни пазари за съхранение на стойността, като офшорните депозити представляват близо 40% от общата сума. Независимо от растежа на TAM (общите адресируеми пазари), необходимата пазарна капитализация на криптовалутите за поддържане на използването на тези икономики, се коригира за по-висока честота. В резултат на това, растежът на пазарната капитализация на криптовалутите е преди всичко от увеличаването на употребата на съхранение на стойност.”

По-рано този месец проучванията от Sanford C. Bernstein & Co. показват, че приходите, генерирани от обмен на крипто-валути, могат да се удвоят до 4 милиарда долара през 2018 година, докато докладът за пазарите на ICO показва, че  за второто тримесечие на 2018 година се е удвоил.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment