Споделете:

Нов законопроект в Колорадо насърчава правителството да интегрира Блокчейн технологията за сигурност на данните

Нов държавен законопроект, въведен в Колорадо, разглежда използването на Блокчейн технологията за защита на личните данни от кибератаки.

Въведена на 16 януари, Сената предлага използването на Блокчейн технологията, за да премахне необходимостта от записи на хартиен носител и актуализацията на тези дани. Блокчейн системата ще реши проблемите със събирането и съхраняването на съществуващите данни в щата, и ще създаде по-сигурно съхранение за данните.

Ако бъде приет, законопроектът ще насочи главния служител по сигурността и информацията в Колорадо, за да оцени разходите и ползите от използването на Блокчейн технологията в различните правителствени системи, и да определи ефекта на Блокчейн технологията срещу кибератаките.Според законопроекта през 2017 година е имало между шест и осем милиона опита за пробиване на цифровите платформи на правителството на Колорадо. Много от записите, съхранявани от правителството, са незащитени и затова са “ценни за крадците на лични данни и хакерите с намерението да крадат или да проникнат в корпоративните записи”. В законопроекта се отбелязва, че има все по-голям брой заплахи за кражба на лична информация.
В законопроекта става ясно, че в момента Колорадо все още изисква от гражданите да посещават държавните агенции лично, за да няма изтичане на лични данни. Това е “болка”, която може да бъде решена чрез Блокчейн технологията.

В законопроекта се споменава:

“Блокчейн технологията предоставя възможност за прозрачни транзакции, като се запазва поверителността на всеки човек, който извършва транзакциите.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment