Споделете:

Общата пазарна капитализация на криптовалутите надмина 800 милиарда долара

Общата пазарна капитализация на всички валути достигна 800 милиарда долара. В момента пазарната капитализация е над 830 милиарда долара, като продължава да расте.

След кратък период на спад преди Нова Година, по-голямата част от криптовалутите отново възстановяват старата си цена. Това е основната причина за бързото нарастване на общата пазарна капитализация. Само преди дни общата капитализация на криптовалутите достигна рекордната стойност от 700 милиарда долара. А едва преди месец капитализацията на криптовалутите бе достигнала рекордната стойност от 500 милиарда долара. През началото на 2017 година пазарната капитализация бе едва 28 милиарда долара. Но разбира се в това няма нищо учудващо, като се има в предвид, че изминалата 2017 година бе най-успешната година за всички криптовалути, включително и Биткойн. По всичко личи, че пазарната капитализация на криптовалутите ще достигне един трилион долара в близкото бъдеще.Сред монетите, които водят тази динамика през последната седмица са Биткойн, Етериум и Рипъл.

Биткойн се движи в сравнително стабилен ценови диапазон между 16 500$ и 17 000$, с лек приръст през последната седмица. Независимо от това, делът на капитализацията на Биткойн е 34% от общата пазарна капитализация на всички криптовалути.

Етериум премина границата от 1 000$ за пръв път този пекът и продължава да расте. Сред вероятните причини за тази динамика е огромното ниво на адаптиране на криптовалутите и по-ниските такса за транзакция. Друга възможна причина за увеличаването на цената на Етериум през последните няколко месеца е постоянния брой на ICO, които излизат на пазара.Рипъл е другата валута, която допринесе най-много за увеличението на общата пазарна капитализация на криптовалутите през последния месец. Цената на монетата започна да се увеличава с огромни темпове в средата на декември. Рипъл дори успя да измести Етериум като втората монета с най-голяма пазарна капитализация след тази на Биткойн.

Въпреки това, дори и ако пренебрегнем основните монети, има много фактори, поради които пазраната капитализация на криптовалутите расте. Основната причина за увеличаването на пазарната капитализация на криптовалутите е огромната им популярност.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment