Споделете:

 

Основните криптовалути започнаха да възстановяват цената си

 

След регистрирането на малката корекция на 26 януари, която бе предизвикана от хакерската атака срещу CoinCheck, големите криптовалути, включително Биткойн, Етериум, Рипъл и Биткойн Кеш, се увеличиха с повече от 5%.

Цената на засегната монета NEM се увеличи с над 6%. Вчера бе съобщено, че една от най-големите крипто-борси в Япония бяха откраднати NEM монети на стойност 530 милиона долара.

Биткойн и Етериум

Тъй като голяма част от корекцията настъпи в края на декември, повечето криптовалути на пазара не успяха да се възстановят отново до максималните си стойности. Биткойн все още е близо до 50% от най-високото си ниво от 20 000 долара, а другите криптовалути като Ripple и Биткойн Кеш са почти понижили стойността си с близо 70% от най-високите си нива. В един момент Ripple достигна 150 милиарда пазарна капитализаци, но към днешна дата пазарната капитализация на монетата е едва 47 милиарда долара. Пазарната капитализация на Ripple е паднала близо три пъти в рамките на два месеца.

Етериум е паднал най-малко от всички основни криптовалути. Текущата стойност на Етериум е 1 075 долара, като най-високата цена на монетата бе близо 1 400 долара. За последните 24 часа, цената на Етериум се е увеличила с над 6%. Също така е важно да се отбележи, че цената на Етериум се задържа в нивата от 900 долара до над 1 000 долара, въпреки големите корекции през последните два месеца.Тази седмица, доставчикът на финансови услуги, Stripe, сподели, че поради високите такси и сравнително дългото време за потвърждение на транзакциите с Биткойн, компанията започва да търси алтернативни монети. Компанията спомена, че “гледа към” Етериум и други криптовалути, които работят с протокола Етериум, като OmiseGo.

“Таксите са се увеличили много. За една транзакция с Биткойн често таксата надхвърля 10 долара, което прави сделките с Биткойн толкова скъпи, колкото с банков трансфер. Ние търсим алтернативни монети като Етериум или други криптовалути, които работят с протокола на Етериум.”

Понастоящем таксите в мрежата на Биткойн са по-малко от 1 долар, тъй като обемът на дневните транзакции е намалял през последните няколко седмици. Доставчиците на финансови услуги, като например Stripe, смятат, че в краткосрочен план бизнесите биха се отказали от Биткойн, поради високите такси, и биха потърсили алтернативни методи на плащане с криптовалута, например с Етериум. Приемането на Етериум от търговците на дребно може да бъде фактор за стимулиране на средносрочния и дългосрочния растеж на цената на монетата.

Stripe добави:

“Интересуваме се от това, което се случва с Lightning Network и други алтернативи, които позволяват по-бързи плащания.”

Докато мрежата на Етериум не е създадена специално за обработка на плащания, тя се е превърнала в широко използвана цифрова валута. Мрежата на Етериум може да обработи 7 пъти повече транзакции от Биткойн. Бързото увеличаване на потребителите на Етериум доведе до увеличаването на цената й през последните няколко месеца.

Ripple

В продължение на един месец Ripple се бореше да възстанови цената си, въпреки няколко важни партньорски взаимоотношения, като например с MoneyGram и големи южнокорейски банки, цената на Ripple не успя да се доближи до максималната си стойност от над 3 долара. Очаква се японските и южнокорейските финансови институции да започнат да интегрират Ripple до началото на февруари. Ако интеграцията се окаже успешна, това ще се отрази положително и върху цената на Ripple.

Споделете:

About Author

Related posts

Bitcoin и останалите криптовалути падат, а пазарът загуби 36 милиарда долара

Споделете: Крипто-обществото е изненадано от резкия спад на голяма част от дигиталните валути. Почти всички криптовалути претърпяха голям спад през тази вечер. Bitcoin, кралят на криптовалутите, претърпя спад с над 12% през последните 24 часа. На 5 септември...

Read More

XMR ценови бум: Монеро използва методи отвъд престъпността

Споделете: XMR ценови бум: Монеро използва методи отвъд престъпността Анализаторите прогнозираха, че Монеро може да струва 18 000 долара на монета за пет години. Пазарният анализ предполага възходяща перспектива за монетата за защита на личните данни Monero; като...

Read More

Доклад: ЕС да обсъди по-нататъшното крипто регулиране на фона на липсата на прозрачност

Споделете: Доклад: ЕС да обсъди по-нататъшното крипто регулиране на фона на липсата на прозрачност Министрите на икономическите и финансовите въпроси от 28-те страни-членки на ЕС ще проведат неофициална среща по въпроса за предизвикателствата, породени от цифровите активи, и възможността...

Read More

Leave a Comment