Споделете:

Пари в брой, Япония е “луда” по криптовалутите

 

Японските инвеститори са “луди” по криптовалутите, но според съобщенията те все още обичат фиатните пари. Глобалният финансов стратег в Deutsche Bank, Масао Мураци, цитира доклад на Nikkei, в който се посочва, че 40% от цялата търговия с Биткойн от октомври до ноември е била осъществена чрез йени. Според “Japan Times” това вече представлява над 56% от всички сделки с Биткойн.

Правна система

Япония беше една от първите нации в света, която определи криптовалутите като законно платежно средство. Инвестиционният анализатор Николас Смит написа:

“Докато съседните страни, като Китай и Корея, се опитват да затворят борсите и да спрат криптовалутите, през април 2017 година Япония прие закон, според който криптовалутите са законно платежно средство. Резултатът е, че Китай, която доминираше в търговията с Биткойн, отпадна от картата, а Япония се превърна в номер едно в крипто-света.”
Днес Япония има едни от най-големите крипто-обмени в света, но новината от един от тези обмени не бе никак положителна. Въпреки, че Coincheck реши да възстанови NEM монетите на потърпевшите, огромна вълна от FUD новини се разпространи в основните медии.

Япония има стабилна правна система за подпомагане на индустрията. Целта е да се изгради доверие сред търговците и инвеститорите. Мидори Канимицу, който е главен финансов директор на най-големия японски крипто-валутен обмен, BitFlyer, каза:

“Ефективно, Япония е първата и единствена държава, която има подходяща правна система, регулираща търговията с криптовалута. Това е голям прогрес. Преди закона, регулиращ криптовалутите, хората се притесняваха какво ще се случи с парите им, ако се случи нещо на обмена.”

Автомати за криптовалути

Япония все още обича фиатните пари. Според анализатори 62% от потребителските транзакции се извършват в брой. В Япония има повече банкомати и банкови клонове, отколкото в много други страни. Това може би да допренесе и нещо положително за криптовалутите, тъй като банкоматите за Биткойн са популярни и в много други страни като Сингапур. Икономичекият план на министър-председателят Шинзо Абе се фокусира върху популяризирането на Финтех. Неговото правителство има за цел да отмени регламентите за стартиране на Финтех компания, за да насърчи растежа и адаптирането на индустрията. Криптовалутите може да са една голяма част от това. През последните месеци, криптовалутите са влезли и в банковия сектор, благодарение на компании като SBI Ripple Asia. Независимо от разпространението на FUD от западните медии, Япония все още е на път да поведе във Финтех и адаптирането на криптовалутите.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment