Споделете:

 

Партньорство между Coingate и Prestashop позволява на търговците да приемат криптовалута

 

В обещаващия ход към адаптиране, Coingate и Prestashop обединяват усилията си, за да проправят пътя към 80 000 търговци в Европа, които да приемат криптовалута. Споразумението ще позволи на потребителите да плащат за стоки и услуги в който и да е от електронните магазини, които използват софтуерните решения на Prestashop. Потребителите ще могат да плащат с Биткойн, Етериум, Лайткойт, Даш, Рипъл, както и 50 други алтернативи.

Компанията Coingate, базирана в Литва, е доставчик на платежни услуги с дигитална валута. Coingate позволява на различни фирми да приемат Биткойн и алтернативни монети като метод за плащане. Потребителите на услугата могат да купуват криптовалута от сайта на Coingate чрез банков превод, дебитна и кредитна карта. Потребителите също така могат да продават монетите си чрез Coingate в замяна на евро.
Prestashop е решение за електронна търговия с отворен код (open source). Решението на Prestashop се използва от над 270 000 магазина по целия свят и се предлага на 60 различни езика. От тези над 270 000 магазина, 80 000 ще могат да интегрират решения на Coingate за използване на криптовалута.


Адаптиране

Целта, според изпълнителния директор на Coingate, Дмитрий Боришенка, е да насърчи приемането на криптовалути. Боришенка обяснява следното:

“Насърчаването на потребителите да използват криптовалути като метод за плащане е е един от най-големите приоритети за нас. Prestashop има идеална база за малки и средни магазини, които могат да използват криптовалути не само като иновативен и все по-популярен начин за плащане, но също и за предимствата, които Биткойн носи със себе си. Различията между клиентите и търговците в тази сфера все още е огромна. Ето защо е от решаващо значение информирането и насърчаването на бизнеса.”

След като се създаде акаунт в Coingate, екипът обещава на търговците, че платежния процес може да бъде инсталиран само с няколко клика. Допълнителната особеност е, че незамисимо от това, в каква монета плаща потребителя, плащанията идват при търговеца в една и съща валута по свой избор- фиат или криптовалута. Боришенка обяснява още:

“Изключително безопасно е да се приема криптовалута като начин за плащане. Ние защитаваме нашите търговци от риска от колебания в обменния курс, като “заключваме” цената на Биткойн в момента на покупката. Търговците, които предпочитат да получават от нас плащания в евро, не трябва да се тревожат за обмяната на монетите- ние обработваме всеки етап от процеса.”

И двете компании имат опит както в сектора на глобалните плащания, така и в сферата на криптовалутите. Coingate има над 1500 сметки по целия свят, 50 000 потребители и месечни приходи от над 12 милиона долара. Prestashop функционира от 2007 година насам, а платформата с отворен код се използва от повече от 270 000 търговци в близо 200 държави.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment