Споделете:

 

Петият по големина крипто-обмен Bitfinex иска да се премести в Швейцария

 

Петата по-големина крипто-борда Bitfinex иска да замени климата в Англия  с климата на Цуг в Швейцария. Според Handelszietung, Bitfinex ще премести своя бизнес щаб в Швейцария.

След като някои от по-малките си конкуренти се установиха в Швейцария, Bitfinex, петата по големина платформа за криптовалута в света, се стреми да направи своя ход. Изпълнителният директор Жан Луис ван дер Велде потвърди това:

“Търсим нов домейн за Bitfinex и компанията-майка iFinex, където искаме да обединим някои услуги, които преди това бяха разпространени на някои места.”

Ръководството на Bitfinex вече се срещна с държавния секретариат по международни финансови въпроси и с федералния съветник Йохан Шнайдер-Аман, ръководител на отдела по икономически въпроси. Този ход е събрал огромната подкрепа от страна на крипто-общността в Швейцария. Представителят на Съвета на предприемачите, Руеди Нозер, коментира:

“Би било учудващо, ако един голям играч като Bitfinex може да заеме водеща позиция в цялата блокчейн индустрия в Швейцария.”
През последните години Bitfinex се утвърди като един от водещите крипто-обмени. Ван Дер Велдер коментира още:

“В изключително добрия месец декември на 2017 година Bitfinex генерира продажби от около 110 милиона долара.”

Ако планът се реализира в крайна сметка, Bitfinex ще се премести в Швейцария като акционерно дружество, което ще замества бившата компания-майка iFinex. Ръководството на компанията вижда този ход като стъпка от “дивия запад” към бъдеще, което обещава повече стабилност. Ван Дер Велдер добави още:

“Искаме да бъдем най-прозрачните от всички обмени и да отговорим на изискванията на швейцарския регулатор.”

Цуг вече се е утвърдил като дестинация за крипто-компаниите. Цуг е дом на компании като Shapeshift, Xapo, Monetas и други.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment