Споделете:

След новината, свързана с торент тракера “Pirate Bay“, който използва процесорната мощ на своите потребители за да копае Monero, копаенето на криптовалути стана доста известно.

В сравнително известен торент тракер се появява опция в която може да копаете криптовалута, но в замяна да получавате така наречените “Upload Credit”. Потребителя избира дали да копае криптовалута или не. Потребителите могат да избират каква част от процесора им да се използва.Защо са необходими Upload Credit на потребителите?

Upload Credit е важна част от торент тракера. Ако потребителите нямат Upload Credit в акаунта, не могат да теглят никакво съдържание.

Идеята на всичко това е всички потребители да използват съдържанието еднакво. Ако свалиш 1TB и качиш 2TB, то потребителя получава 1TB Upload Credit. Цялата информация се записва и документира в сайта. За някои потребители е по-лесно да качват съдържание в уебсайта, но поради липса на ресурси е възможно и добив на Upload Credit.

Освен това в уебсайта може да видите общия брой потребители, които копаят в сайта и също така може да се види и колко хаша се решават за секунда. В уебсайтът има още статистика за “Топ 10 потребители” с най-голям хаш рейт в момента и с най-много решени хаша до момента.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Comment ( 1 )

  • Yuki

    Интересно. След като е ‘по избор’… не е проблем.
    Всъщност, къде ли ще му излезе ‘краят’?…

Leave a Comment