Споделете:

Подробности за Bitcoin Gold

Официален уеб сайт
Официална Facebook страница
Официален профил в Twitter

Блокчейнът на Bitcoin се “разцепи” за втори път и се появи Bitcoin Gold. В предварително определен размер на блока, копачите на Bitcoin Gold ще започнат да създават блокове с нов proof-of-work алгоритъм.

Каква е целта на Bitcoin Gold?
Целта на Bitcoin Gold е да върне децентрализацията на добива на Bitcoin. Реалността е, че производството и разпространението на специализирано оборудване е доминирано от малък брой лица. Някои от които искат да навредят на отделните миньори и мрежата на Bitcoin като цяло. Чрез промяната на proof-of-work алгоритъма на Bitcoin от SHA-256 до Equihash, всички специализирани машини за копаене на Bitcoin няма да могат да работят в мрежата на Bitcoin Gold. По този начин се дава възможност на много нови хора по света да участват в процеса на копаене с широко разпространен потребителски хардуер. Една по-децентрализирана инфраструктура е по-устойчива и по-близо до идеята на Сатоши.

Как мога да получа Bitcoin Gold?

Първоначалният метод за разпространение на монетите Bitcoin Gold (BTG) е същата като този на Bitcoin Cash (BCH). Всички притежатели на Bitcoin, които притежават частния ключ (private key) на 25 октомври ще получат 1:1 Bitcoin:Bitcoin Gold. Ако притежавате 1 Bitcoin, то ще получите и 1 Bitcoin Gold. Трябва да имате достъп до частния ключ на Bitcoin за да извършвате транзакции с Bitcoin Gold. Всички портфейли ще поддържат Bitcoin Gold, но ще мине известно време. Един от разработчиците на Bitcoin Gold съобщи, че Coinbase ще поддържат монетата.

Как мога да копая Bitcoin Gold?

Можете да копаете сам с помощта на full node клиента или можете да копаете в пул (pool). Някои от обществени пулове може да видите в уеб сайта на Bitcoin Gold.

 

Споделете:

About Author

Leave a Comment