Споделете:

Половината от големите британски бизнеси притежават криптовалута

 

Прочете още: Японският гигант за търговия на дребно с електроника започна да приема плащания с Биткойн

Ново проучване на ИТ мениджърите в големите британски бизнеси установи, че точно половината притежават и съхраняват криптовалута. Само малка част от компаниите, които съхраняват Биткойн, твърдят, че го правят като подготовка за ransomeware атака.

Голямо британско проучване

Ново изследване, поръчано от разработчик на софтуер Citrix, установи, че 50% от големите британски фирми имат налична криптовалута. В изследването участваха 750 лица, които са отговорни за вземането на решения в бизнеси с над 250 човека персонал. Проучването установи, че тези компании притежават средно по 24 Биткойн монети. От тези компании само 7% са инвестирали в Биткойн, а 93% в разнообразно портфолио от криптовалути. 54% са купили Лайткойн, 43% Етериум, 33% Ripple и 29% Dash.
Проучването разкрива, че 57% от тези, които са притежавали Биткойн са продали част от него около декември 2017. Също така става ясно, че 38% от другите компании са обмисляли да продадат част от наличното количесто Биткойн по същото време. Само 5% нямат намерение да продават своите монети.

Що се отнася до основните причини за притежаването на подобно портфолио, 40% казват, че планират да използват криптовалутите за заплащане на доставчици за различни стоки и услуги, докато 32% се стремят да плащат на служителите си. Част от допълнителните планове на компаниите са да използват криптовалутата заедно с интелигентни договори.За разлика от предходните поргешни схаващания, това проучване разкрива, че само 4% от компаниите, които притежават криптовалута, твърдят, че съхраняват криптовалута като подготовка за атака от типа ransomeware. Обаче 64% казват, че нарастващата цена на криптовалутите е накарала кибер престъпниците да се насочат точно към такива компании. 31% вярват, че притежаването на криптовалута може да направи бизнеса цел на хакери. Само 5% от компаниите, които участват в проучването, не са предприели никакви допълнителни мерки за сигурност, за да защитят притежаваната дигитална валута, а 52% са използвали специфични процедури. Само 36% от компаниите, които съхраняват криптовалута, съхраняват криптовалутата офлайн. Въпреки това, Крис Майърс от Citrix коментира:

“Знаем, че много често хората често са най-слабата и най-уязвимата част от сигурността. 18% от предприятията, които са участвали в проучването, заявяват, че се притесняват от вътрешна кражба на портфолиото им от дигитални валути.”

И накрая, според проучването 35% са засегнати от цената на криптовалутите, а 34% се притесняват, че колебаещите се цени ги обезсърчава от натрупването на повече криптовалути.

 

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment