Споделете:

 

Bithumb, най-големата крипто-борса в Южна Корея, беше “осбободена” от местните финансови органи и от Националната данъчна служба (NTS). Докато на компанията бе наредено да плати 28 милиона долара данъци, проверката не откри доказателства за незаконни дейности, укриване на данъци или подозрителни дейности.

В продължение на много месеци инвеститорите в местния крипто-пазар изразиха загрижеността си относно състоянието на UPbit и Bithumb, двете най-големи южнокорейски борси. Двете борси бяха обект на проверки и разследвания от страна на различни държавни агенции, включително NTS, Комисията за финансови услуги (FSC) и Коалиционното финансово разузнавателно звено (KFIU).

Почти непосредствено след като правителството започна започна разследване срещу UPbit, поради предполагаемо заблуждаване на инвеститорите със завишен счетоводен баланс, Bithumb стана обект на разследване и от местните финансови органи. Подозренията на финансовите органи бяха свързани с потенциални злоупотреби и подозрителни бизнес дейности. В крайна сметка разследването на UPbit приключи, като правителството не е разкрило допълнителна информация, което най-вероятно означава, че проверката не е открила доказателства за измамни дейности. Тази седмица беше разкрито, че разследването на правителството срещу Bithumb също е приключило без доказателства за незаконни действия. Според NTS, агенцията е приключила с разследванията си, които са свързани с Bithumb в края на април, налагайки на дружеството данък от 28 милиона долара.Интензивно разследване

На 10 януари, NTS заедно с други местни финансови органи изпратиха десетки държавни служители в централата на обмена в Сеул. Държавните служители иззеха всички необходими файлове, устройства и информация, за да извърши пълен одит на крипто-обмена Bithumb. Тримесечното разследване, което правителството описа като интензивна и широка инспекция, се фокусира върху баланса и историята на сделките, главно за оценка на данъчните плащания.
NTS разкри, че компанията Bithumb е платила всички необходими данъци на правителството.

Обменът се превърна в основна цел на NTS, след като компанията показа 171-кратно увеличение на печалбите си в рамките на 12-месечен период. NTS искаше да гарантира, че всеки бизнес с криптовалута в Южна Корея ще уреди данъците. Говорител на NTS заяви:

“NTS предприе няколко разследвания срещу Bithumb между 2014 и 2017 година, като компанията винаги е плащала своите данъци, без никакъв конфликт с NTS. Бяха наложени данъчни задължения от 28 милиона долара, като не са открити доказателства за укриване на данъци и незаконни дейности. NTS приключи разследването официално, като “изчисти” името на компанията.

Изчистването на името на Bithumb е от значение за цялата криптовалутна индустрия, тъй като NTS се стреми да създаде достатъчно примери, за да не се позволи на която и да е компания на местния крипто-пазар да избягва данъците. От друга страна, изявлението от страна на NTS, може да помогне на компанията да възвърне доверието на местните инвеститори.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment