Споделете:

 

Комисията за финансовите услуги в САЩ предложи днес законопроект, който ще инициира проучване на начина, по който криптовалутите се използват в секс трафика.

Ако законопроектът бъде одобрен и добавен в закона, той ще изисква от Главният контролен орган в САЩ да проучи как “виртуалните валути и онлайн пазарите се използват за закупуване, продажба или улесняване на стоки и услуги, свързани със сексуалния трафик“. Проучването допълнително ще изследва използването на криптовалутите в търговията с наркотици.

“Законът за борба с нелегалните мрежи и откриването на трафик” и “Законът за намиране на трафик” беше подготвен от представителя Хуан Варгас и трябва да бъде представен скоро. Това действие призовава за подобряването на “усилията на федералните агенции да възпрепятстват използването на виртуални валути и онлайн пазарите за секс трафик и наркотици”.

Съгласно записките, не по-късно от една година след приемането на закона, генералният комисар ще бъде задължен да предостави доклада на Комисията по банково дело, жилищно настаняване и градски въпроси и на Комисията по финансовите услуги. Генералният комисар трябва да предостави резултатите от проучването, заедно с препоръки за законодателството или регулаторни действия.Членовете на Конгреса, включително и тези в Комисията по финансовите услуги, изразиха скептицизма си относно криптовалутите и неодобряват използването им в миналото. Представителят на Калифорния осъди самата идея за цифровите валути, като заяви, че те “помагат на терористите и престъпниците да прехвърлят пари по света… Те помагат на стартиращите компании да извършват измами”.

Представителят, Емануел Клийвър, споделя опасенията си, че Биткойн може да бъде използван “за улесняване на радикални компании относно злоупотреби, тормоз и/или насилие срещу американските граждани”, докато представителят Роджър Уилямс твърди, че “всички цифрови валути в света не отговарят на стандартите AML/KYC” и не трябва да очакваме “отпускането” на регулаторните промени и стандарти.

Други членове на Конгреса не са толкова колебливи към криптовалутите и биха били по-отворени към ново зараждащата се индустрия. Том Емър, член на Конгреса за блокчейн казуси, заяви, че САЩ трябва да бъде “домът на това нововъведение и да се възползва от тези нови технологии“, насърчавайки Федералните агенции да разработят по-специално регулиране на виртуалните валути и блокчейн технологията. Сенаторът Марк Уорнър, който спечели репутацията на “крипто-бик“, вярва, че “блокчейн технологията има потенциала да бъде също толкова важна, колкото и мобилните телефони”.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment