Споделете:

Представител на Starbucks: Биткойн не е “легитимна” валута, но може бъде надеждна цифрова валута

 

Биткойн не е “легитимна” валута, но цифровата валута може един ден да се превърне в основна част от бъдещето, поне според председателя на Starbucks, Хауърд Шулц.

Шулц направи тази прогноза по време на конферентен разговор след края на публикуването на печалбите, подчертавайки, че “разпределена технология” (distributed ledger technology) може да бъде използвана извън приложенията, базирани на криптовалута. Шулц сподели още:

“Аз не вярвам, че Биткойн ще бъде валута в бъдеще. Говоря за възможностите, които предоставя технологията. Технологията предоставя възможност за потребителско приложение, в което има доверие и легитимност по отношение на цифровата валута.”
Бившият собственик на Seattle Supersonics подчерта, че Starbucks не планира да пусне своя цифрова валута, както направиха Kodak и Burger King Русия през последните няколко месеца. По скоро той каза, че нарастващият интерес на потребителите към опции за цифрови плащания кара компаниите като Starbucks да предвидят бъдещото поведение на потребителите.

Starbucks пилотно тества първия си безкасов магазин, който се намира в Сиатъл. Докато централните банки по света са започнали да изследват как да използват “разпределената технология”, за да дигитализират своите фиатни валути.

Подкрепата за предложената от Русия CryptoRuble изглежда като “пара”, тъй като RT съобщи в четвъртък, че законодателят е внесъл законопроект в парламента на страната в опит да направи законно платената от държавата цифрова валута законно платежно средство. Вероятно Венецуела дори планира да разпространява своята “Петро” криптовалута, за която се твърди, че е подкрепена от петролни запаси. Но въпреки това някои анализатори смятат, че тези твърдения са съмнителни.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment