Споделете:

 

Неотдавнашно проучване на крипто-обмена Coinbase показва, че 42% от най-големите 50 университета в света имат поне един випуск за криптовалути или блокчейн. Резултатите от проучването бяха публикувани през вчерашния ден в официалния блог на Coinbase.

Проучването бе проведено съвместно от Coinbase и компанията за проучвания Qriously. Двете компании интервюираха 675 американски студенти и прегледаха предлаганите обучения в 50 международни университета. От 172 випуска, 15% бяха предложени от икономически, финансови, правни и бизнес отдели, докато 4% бяха в отделите за социални науки. Проучването е установило, че специалностите, свързани с криптовалути и блокчейн, са най-популярни в САЩ. Само пет от 18-те прегледани университети, които работят извън територията на САЩ, предлагат поне една специалност по тези теми.

Специалностите, свързани с блокчейн, се радват на популярност в Станфорд и Корнел, като съответно предлагат 10 и 9 курса. Университетът в Пенсилвания и Националният университет в Сингапур предлагат съответно 6 и 5 курса.Dawn Song, преподавател по компютърни науки в Бъркли, каза на Coinbase, че курсът “Блокчейн, крипто-икономика и бъдещето на технологиите, бизнеса и правото” е изключително популярен курс и преподавателите трябва да отхвърлят повече от 200 студента, защото класните статии могат да поберат само 70:

“Блокчейн съчетава теорията и практиката и може да доведе до фундаментални открития в много научни области. Тази технология може да има дълбоки и широкомащабни въздействия върху обществото.”

По-рано през август, Хонконгският университет за наука и технология бизнес училище (Hong Kong University of Science and Technology Business School) е получил 20 милиона долара за научни изследвания на технологията. Също така в началото на август, Турция създаде първия университетски изследователски център, за да осигури широкото адаптиране на технологията.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment