Споделете:

 

Австралийският град се провъзгласи за първият “крипто-град” в страната, в опита си да привлече туристите.

Над 30 местни филми, включително доставчици на хотелиерски услуги, туроператори, ресторанти и други местни фирми в Агнес Уотър, вече приемат криптовалута, въпреки градът има около 2 000 постоянни местни жители. На билборд реклама в града може да се прочете следното:

“Добре дошли в Агнес Уотър- първият център на дигиталната валута в Австралия.”

Инициативата за примеане на плащания с криптовалута произтича от местния агент за недвижими имоти Гордън Кристиан, който започна да адаптира криптовалутите. Съвсем скоро интересът на Кристиян се засили, когато научи, че летището в Брийсбейн, което е на пет часа път с кола от Агнес Уотър, е започнало да приема криптовалути в редица магазини. Той разкрива, че продажбата на идеята на местния безнес не е била трудна задача.“Започнахме от самото начало, споделихме идеята с няколко фирми и те бяха абсолютно съгласни. Първоначално бяхме събрали само 10 компании, които веднага се съгласиха.”

Местният туристически оператор Арти Чикак добави:

“Ако това ще доведе туристите в града, нека се заемаме.”

В момента 31 местни фирми, включително туристически компании, заведения за хранене и други, вече приемат плащания с криптовалута. Това се случва благодарение на приложение за плащане, разработено от TravelbyBit.

Изпълнителният директор на TrabelbyBit Колеб Йох заяви:

“Имаме много търговци, които приемат плащания с криптовалута в Австралия, но те са рядкост. Най-висока концентрация има в Агнес Уотър.”

Докато все още е рано, първият “крипто-град” в Австралия може скоро да привлече хубава група от туристи към Агнес Уотър, вместо съм основните.

Йох добави още:

“Градът направи много стратегически ход, опитвайки се да привлече вниманието на ниша, за да привлече тази част от туристите. Ако пътувате по света, трябва да се справяте с проблеми, свързани с конвертирането на валутите, като винаги съществува риска от измама. Пътуването с една глобална валута като Биткойн е добро решение.”

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment