Споделете:

 

Първото разцепване на Лайткойн е вече факт

 

Докато хората създават нови монети чрез hard fork на Биткойн и дори на Етериум, настъпи и времето на първият hard fork на Лайткойн. Този път fork-а се нарича Litecoin Cash. По време на това разцепване всички притежатели на Лайткойн ще получат 10 монети Litecoin Cash за всяка монета Лайткойн. Тоест ако притежавате 1 монета Лайткойн, вие ще получите 10 монети Litecoin Cash. Новата монета Litecoin Cash ще се добива чрез алгоритъма SHA-256 (същият алгоритъм на Биткойн).

Litecoin Cash? Разработчиците казват “да”!

Според това съобщение, което се появи във форума bitcointalk на 3 февруари, разработчиците ще създадат нова монета по време на блок 1 371 111. Настъпването на този блок се очаква да се случи около 18 февруари.

Големият въпрос е защо? Биткойн Кеш, най-популярния fork на Биткойн през 2017 година, имаше ясна причина да съществува. Това беше частично в знак на протест, дължащ се на големината на блоковете в блокчейна на Биткойн. Разработчиците на другия популярен fork на Биткойн, Биткойн Голд, твърдят, че създадоха новата монета в знак на протест срещу големите минни ферми и централизацията на Биткойн.

Докато някои биха твърдели, че добива на Лайткойн се е превърнал в централизиран поради съществуването на Scrypt Asic чиповете, то това все още не е ясно. До сега не е имало проблеми, свързани с таксите за транзакция в мрежата на Лайткойн. Част от изявлението на разработчиците:

“Ние вярваме, че можем да предложим отлична монета с алгоритъм за добив SHA-256. Обичаме Лайткойн и искахме да дадем нещо на общонстта.”Друг анонимен екип

Екипът зад този fork, който може да се види в уеб сайта на Litecoin Cash, очевидно се опитва да остане анонимен. Екипът предоставя информация за четири члена от екипа. В уеб сайта на монетата може да се види само първото име или псевдонима. Една от картинките на член от екипа е карикатура. Търсенето в Google на изображения не даде интересни резултати. Освен, че екипът е относително анонимен, те твърдят, че един процент от монетите са premine.

Трябва ли да бъдете загрижени за Litecoin Cash?

Вероятно не. Този hard fork не изглежда да има сериозни случаи на използване или дори предимства пред Лайткойн. Крипто-инвеститорите обикновенно не се интересуват от алгоритъма за добив на монетата.
За да се превърне Litecoin Cash в успешна монета, екипът зад монетата ще трябва да направи много повече, отколкото просто да замени алгоритъма за добив.

 

Официален уеб сайт
Официален Twitter профил 

Litecoin Cash в Github

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment