Споделете:

Русия разработва регулационна рамка, която да контролира пазара на криптовалутите. Руският финансов министър, Антон Силуанов заяви, че с този ход правителството цели да ограничи ролята н виртуалните валути на черния пазар   Според речта на министъра на втория финансов форум в Москва, министерския съвет няма намерение да налага забрани на криптовалутите.
Руските финансови органи от сега работят, за да приведат операциите с криптовалутите в съответствие с руското законодателство. Проектозаконът трябва да бъде готов до края на годината. Той предвижда регистрация на потенциалните купувачи  както и строго определени процедури при покупко-продажба. Силуанов обясни нуждата от по-строги мерки с това, че инвеститорите са подложени на големи рискове поради липсата на законово регулиране.
По-късно днес, руският вестник “Известия” направи репортаж за друг интересен ход от страна на Русия. В доклада на вестника пише, че правителството възнамерява да субсидира разходите за елекроенергия на копачите на криптовалута.
Цената която последните плащат за електроенергия е твърде висока, макар станата да има значително презапасяване. Примера е с най-голямата руска ферма за добив на криптовалута. Изразходваното за 1 месец електричество е 3240 мегаватчаса. Предвид цената за 1 киловатчас, сумата за консумираното електричество за месец може да достигне зашеметяващите 16 милиона рубли!
Субсидирането и наложените законови регулации показват отдадеността на Руската федерация към криптовалутите и старанието и да предостави на жителите си възможно най-благоприятни условия за развитието на този бизнес.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment