Споделете:

 

Русия подготвя стриктни правила за ICO кампаниите

 

Министерството на телекомуникациите и масовите комуникации в Русия представи плановете си за регулиране на ICO кампаниите. Фирмите, които организират продажби на монети, ще бъдат задължени да гарантират, че инвеститорите могат да продадат своите монети. Емитентите (юридическо лице, което разработва, регистрира и продава ценни книжа, с цел финансиране на дейността си) на монети ще трябва да докажат, че притежават най-малко 100 милиона рубли от капитала в руска банкова сметка.

Монетите ще се продават само за рубли

Руското Министерство на телекомуникациите и масовите комуникации подготви нов указ, въвеждаш строги правила за първоначалното предлагане на монети. Документът е публикуват в официалния портал regulation.gov.ru. Целта на проекта е да регулира продажбите и да защитава правата на инвеститорите. Законът също така дефинира цифровите монети като “записи в разпределена информационна система, създадена чрез криптографски алгоритми.”Компаниите, които предлагат ICO монети, ще трябва да гарантират, че ще могат да продадат своите монети на номиналната цена. Постановлението гласи, че новосъздадените компании трябва да притежават упълномощен капитал от поне 100 милиона рубли (>1.7 милиона долара). Фирмите ще трябва да създадат руска банкова сметка и да продават своите монети само за рубли. Компаниите, които се възползват от събирането на средства чрез ICO кампании, трябва да бъдат регистрирани в Руската федерация и да имат лиценз за издаване на криптовалута. Те могат да кандидатстват за специална акредитация от Министерството на телекомуникациите и масовите комуникации. Акредитацията ще бъде предоставена за период от пет години.
Според законопроекта компаниите могат да използват средствата, които са натрупани, за да финансират само проекти, които са описани по време на ICO кампанията. С други думи, парите, които са получили компаниите, трябва да бъдат инвестирани, както е обещано по време на продажбата на монети.

Законът бе критикуван от представители на крипто-сферата. Една от причините за критиките бе, че законът не обхваща някои важни аспекти, свързани с ICO монетите. В законопроекта не се казва нищо за препродажбите, които дават възможност на инвеститорите да купуват монети с отстъпка. Не е споменато и така нареченото “заключване”, забраняващо препродажбата на монети за определен период от време.


22% от средствата, набирани от ICO кампании са в Източна Европа

Членове на руската крипто-общност твърдят, че правилата отиват твърде далеч и не са синхронизирани със законодателството, което бе въведено в Дума (Държавната дума е долната камара на Федералното събрание). Два законопроекта, насочени към регулирането на цифровата икономика, бяха подадени в долната камара на руския парламент. Законопроектът за “цифровите финансови активи“, създаден от Министерството на финансите, легализира първоначалното предлагане на монети, заедно с други дейности, свързани с криптовалутите.
Критиците също се опасяват, че постановлението, подготвено от Министерството на телекомуникациите, ще принуди руските компании, които събират средства чрез ICO кампании, да организират продажбата на монети на други места. Артем Инутин, управляващ партньор на ТМТ Инвестмънтс, заяви пред Kommersant:

“Ние не сме виждали нито една ICO кампания в Русия. Всички продажби на монети се извършват в чужбина.”

Проучване, проведено от East-West Digital News и ICO Bench, разкрива, че бизнесът в Източна Европа представлява 17% от всички ICO кампании през 2017 година. Авторите на проучването са идентифицирали 237 компании от региона, които са привлекли 22% от средствата, набрани чрез ICO- най-малко 1,2 милиарда долара. Според доклада, 130 от тези компании идват от Руската федерация.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment