Споделете:

 

Русия ще легализира криптовалутните пазари до юли 2018 година

 

Русия е една от страните, които беше масово скептична относно потенциала на криптовалутите и блокчейн технологията, но изглежда, че очевидно Русия време е направила убедителна промяна към приемането на технологията. Съобщено е, че има планове за приемане на ново законодателство в Русия, което, ако бъде одобрено, ще легализира крипто-пазарите в страната до лятото на 2018 година.

Законодателни подробности

Поради децентрализираната природа на блокчейн технологията и цифровите валути, много правителства се притесняват относно контрола на паричната система.
Публикация, която е публикувана на 1 март, описва подробно как президентът Владимир Путин е въвел краен срок за приемането на това законодателство до 1 юли 2018 година. Остават по-малко от три месеца, докато бъдат легализирани крипто-обмените в Русия. Докладът се отнася за няколко проектозакона, които също са фокусирани върху блокчейн технологията и вече са били обмисляни. Министерството на финансите в страната е отделило особено внимание на разпоредбите, свързани с продажбата на ICO монети, заедно със закона за груповото финансиране. Разпоредбата за груповото финансиране е издадена от Руската централна банка.Двата основни органа постигнаха съгласие относно регулациите в криптовалутния сектор. Руската централна банка не е “фен” на криптовалутните търговци. Анатолий Аксаков, представител на Комитета на финансовите пазари, обясни, че:

Централната банка е против легализирането на този вид цифрова валута, тъй като в този случай гражданите могат да започнат активно да инвестират в криптовалута, като не вземат предвид възможните рискове.

Има още един законопроект, който ще бъде представен на руския парламент, а резултатът от него ще бъде известен в края на март 2018 година. Този законопроект има за цел да въведе правила относно добива на дигитални валути. Това би позволило на гражданите да се включат в “басейни” (pool), създадени от юридически лица.

Всички тези намерения демонстрират, че Русия има планове относно блокчейн технологията и криптовалутите. Ако инвеститорите и фирмите работят в рамките на очертаните правила и разпоредби, то те не би трябвало да имат проблеми с руското правителство.

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment