Споделете:

Руските хотели изненадват футболните фенове с Биткойн плащания

Футболните фенове ще могат да платят с Биткойн за настаняване, когато посещават Русия за тазгодишното световно първенство. Хотелите в Калининград, които очакват гости от осем страни, си партнират с местен доставчик на платежни услуги, за да предложат услугата.

Калининград, столицата на най-западния регион на Русия, е един от градовете-домакини на Световната купа за 2018 година на ФИФА. Световното ще се проведе в Руската федерация от 14 юни до 15 юли. Градът очаква отбори и поддръжници от Испания, Белгия, Сърбия, Англия, Швейцария, Хърватия, Мароко и Нигерия. Собствениците на хотели са решили да предложат на своите гости възможността да платят за престоя с Биткойн. Според местните медии една хотелска верига вече се е свързала с платежния процесор, за да предостави услугата. Анна Суботина, управител на Apartments Malina коментира:

“Ние решихме, че феновете трябва да могат да плащат за нашите услуги с помощта на тази иновативна валута.”

Тя очаква други хотели в района скоро да последват примера и да предложат опции за плащане с криптовалута. Дружеството й е партньор с един от руските доставчици на електронни платежни услуги, който поддържа транзакции с криптовалута, включително плащания с Биткойн. Виталий Лавров, мениджър за развитие в Free-Kassa коментира:

“Това е интересно партньорство за нас- досега не сме работили с хотели. Хотелиерската индустрия е доста чувствителна към новите тенденции.”

Цените за настаняване в градовете-домакини са нараснали неколкократно преди шампионата. Според Янис Дзинис, който е PR директор в Aviasales Travel, Калининград е сред най-скъпите дестинации. Той добави още:

“Резервацията на стая на 28 юни, когато Англия играе срещу Белгия, ще Ви струва 18 000 RUB (над 300$). Това е около 10 пъти повече от обикновените тарифи.”

Световното първенство ще се играе на 12 стадиона в 11 руски града. Това е първият мондиал, който ще се проведе в Русия, в Източна Европа и на два континента- Европа и Азия. Решението за видеозаснемане, което ще помага на рефера, също ще се използва за първи път. Повечето стадиони са новопостроени или реновирани. Калининград ще бъде домакин на 4 мача. 32 национални отбора ще се състезават за Световната купа.

Два законопроекта, регулиращи различни аспекти на крипто-сферата, бяха въведени в руския парламент през тази година. Първият, законът за “Цифровите финансови активи“, легализира блокчейн технологията, добива на дигитални валути и първоначалното предлагане на монети. Вторият законопроект, внесен тази седмица, изменя Гражданския кодекс на Русия за регулиране на използването на криптовалути и защитата на правата на инвеститорите. И двата законопроекта се очаква да бъдат приети до лятото, вероятно преди началото на Световната купа.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment