Споделете:

Русия изглежда непрекъснато променя позицията си относно Bitcoin и други криптовалути. Само преди месец Бутерн подписа споразумения с руските държавни банки за партьорство с Ethereum.
Сега изведнъж се оказа, че Русия може изцяло да забрани плащанията с Bitcoin, както вече беше предложено.
Заместник министърът на финансите Алексей Мойсеев заяви пред репортери, че криптовалутите вероятно ще бъдат забранени, особено предвид неговата нестабилна история и риска за потребителите. В интервю министъра казва:

“Никой регулатор не се съмнява, че плащанията ще бъдат забранени. Според мен в страната, където милиони са страдали от пирамидални схеми, е невъзможно да се допусне ситуация в която гражданите продават апартаменти за да инвестират в криптовалута.”

В отделно интервю Анатолий Аксаков, който е ръководител на държавния комитет на финансовия пазар, сподели:

“Дискусиите ще продължат, във всеки случай има пазар, който се развива и има няколко предимства, които може да се използват. Това е, но има и друга гледна точка. За да вземем решение, ще е необходим консенсус.”

Независимо от това битката за криптовалутите в Русия ще продължи. Русия може да се превърне в тест за това дали правителството изобщо може да забрани криптовалутите.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment