Споделете:

 

Преди около седмица, администраторите на уеб сайта за региона на Хабаровск получиха оплаквания от потребителите за високото използване на компютърни ресурси. Веднага след като посетилите посетат сайта, техните процесори са работели на максимално натоварване.

Вячеслав Коваленко, служител в отдела за административна поддръжка, заяви:

“По време на разследването бе установено, че в сайта е въведен механизъм, при който злонамерен код започва да копае криптовалута.”

Това е първия подобен случай, при който е заразен държавен сайт с подобен тип код.Въпреки че липсват точни подробности, това изглежда е типично инжектиране на Coinhive скрипта. Coinhive е предпочитано средство сред хакерите, които искат за използват компютрите на посетителите, за да копаят Monero. Разбира се, Coinhive не е създаден с подобна цел, а по-скоро като алтернатива на рекламите.
При такава атака собственикът на уеб сайта не може да забележи увеличение в употребените от сървъра ресурси, тъй като този скрипт е от страната на клиента, който се изпълнява в браузъра, а не в сървъра. Потребителите често са доста ощетени от подобен тип атаки.

Уеб сайта за региона на Хабаровск има само около 600 посещения на ден, тъй като е в слабо населена област в Русия.

През декември миналата година близо един милиард посетители на месец са били засегнати от този тип добив от четири много посещавани платформи за стрийминг. Тъй като потребителите често остават в една страница за много дълго време в този тип сайтове, потенциалната печалба от подобна атака е над 325 000$ на месец. За сравнение, хакерите проникнали в уеб сайта на Хабаровск, биха спечелили най-много 500 долара за един месец.

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment