Споделете:

Руски законопроект ще изисква от депутатите да декларират своите инвестиции в криптовалута

Законопроектът за регулиране на криптовалутите в Русия, внесен от Министерството на финансите и Централната банка, изисква от депутатите да декларират своите инвестиции в криптовалута. В момента държавните служители не са задължени да декларират своите крипто инвестиции.

Представителят на финансовите пазари в Руския парламент, Анатолий Аксаков, обясни, че руските длъжностни лица ще трябва да декларират своите инвестиции в криптовалута по законопроекта, представен неотдавна от Централната банка и от Министерството на финансите. В този законопроект, който се очаква да бъде готов през февруари, Министерството на финансите предложи да се третират криптовалутите като “друга собственост.”

В интервю за “Газета” Аскаков разкри, че ако законопроектът бъде приет, “длъжностните лица ще бъдат принудени да посочват своите инвестиции в криптовалута в своите отчети за доходи. Това автоматично ще стане с приемането на закона за дефиницията на криптовалутите като собственост.”

“Ако законът предвижда, че тази криптовалута е собственост, трябва да бъде декларирана всяка собственост, притежавана от държавните служители.”

Русия не е единствената страна, която да представи законопроект, което изисква от депутатите да декларират своите инвестиции в криптовалута. По-рано през изминалата седмица стана ясно, че южнокорейски депутат представи законопроект, който изисква правителствените служители да декларират инвестициите си в криптовалута.


В момента не се изисква декларация

Руският законопроект изисква от държавните служители да обявяват инвестициите си в криптовалута. По-рано този месец руското Министерство на труда съобщи, че държавните служители не трябва да декларират своите инвестиции в криптовалута. Формулярът за деклариране на дохода “не предвижда посочване на стоки, услуги, които са получени в натура, както и криптовалути”. Аксаков каза пред “Газета”, че има два законопроекта. Първият определя регулаторната рамка за криптовалутите, първоначалните предложения на монети (ICO) и добива на криптовалута. Втората регулаторна рамка се отнася за груповото финансиране. Това включва процедури, които “трябва да се прилагат например в случай на банкрут на организация, която е пуснала токени за привличане на инвестиции за изпълнение на проект”.

Министерството на финансите също така работи по законопроект за узаконяване на търговията с криптовалута в одобрени борси. Аксаков разкри още:

“Централната банка е много предпазлива в това отношение, но мисля, че все пак ще следваме по-бърз път, отколкото очакваше Централната банка. Тъй като това е феномен, няма вероятност да го забраним. И ако не го решим, тогава ще насочим хората към престъпни дейности.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment