Споделете:

САЩ и Великобритания казват, че “гледат към” криптовалутите

 

Правителствените служби на САЩ и Обединеното краство заявиха, че “гледат към” криптовалутите, тъй като темата придоби значителен акцент в продължаващия Световен икономически форум 2018.

Говорейки отделно на ежегодишното събитие, секретарят на щатския министър на финансите Стивън Мнучин и британският премиер Тереза Мей заявиха, че “незаконното” или “наказателното” използване на Биткойн е причина за осигуряване на подходящо регулиране. Мнучин сподели още:

“Моят фокус върху криптовалутите, независимо дали става дума за дигитални валути или Биткойн, е, че искаме да сме сигурни, че те няма да бъдат използвани за незаконни дейности.”

Тереза Мей междувременно сподели необходимостта да се гарантира, че Биткойн ще има само истинско приложение в Обединеното кралство, тъй като се готви да напусне Европейския съюз само с ограничена регулация на криптовалутите. Тереза Мей сподели пред “Блумбърг”:


“В области като криптовалутите и Биткойн трябва да се разгледат много сериозно, точно поради начината, по който те могат да бъдат използвани, особено от престъпници.”

Представителят на Комисията по ценни книжа и борси (SEC), Джей Клейтън, е съавтор на статията в Wall Street Jorunal. Частта на Клейтън е посветена на така наречената “разпределена технология” (distributed ledger technology) и как трябва да изглежда нейното регулаторно бъдеще. Представителят на комисията потвърди необходимостта от стриктен надзор относно “предлагането, продажбата и търговията” на криптовалути. Той написа още в Wall Street Jurnal:

“Комисията по ценни книжа и борси ще преследва тези криптовалути, които се опитват да избегнат изискванията за регистрация, разкриване и противодействие на нашите закони за ценни книжа.”

“Ако историята е някакво ръководство, “разпределената технология” ще бъде последвана от много животопроменящи иновации. Но няма да нарушим ангажимента си за справедливи и стабилни пазари.”

Споделете:

About Author

Related posts

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

ФК Левски обяви за своето партньорство с блокчейн компанията Recheck

Споделете: Преди два часа, ФК Левски обяви партньорството си с холандската компания Recheck. Целта на партньорството е да се предотврати продаването на фалшиви продукти с бранда Левски. Това бе обявено преди два часа като партньорството бе представено от...

Read More

Binance тества фиатна платформа, руснаците подготвят крипто-платформи, а Украйна се подготвя за национална монета

Споделете: Binance, водещият крипто-обмен, съобщи, че ще започне да тества своята платформа нова платформа в Сингапур. Новата платформа на борсата ще предлага купуване и продаване на дигитални валути чрез фиатна. Също така два острова в Русия се конкурират...

Read More

Leave a Comment