Споделете:

 

Една от най-малките държави в ЕС може да има и едни от най-големи амбиции. Словения обяви, че най-големият търговски център- съвсем случайно известен като BTC City– ще се превърне в град, в който всеки магазин и предприятие ще приема криптовалути и ще работи чрез блокчейн технологията.

Комплексът, разположен в Любляна, се простира на над 1 558 398 кв. фута и съдържа над 500 магазина за търговия на дребно. Министър-председателят Миро Олар наскоро посети търговския център, където бе “лекуван” с чаша кафе. Проектът се ръководи от финтех компанията Eligma. Представители на BTC City заявиха:

“Целта на посещението му бе да приветства международна конференция Beyond 4.0, която е посветена на цифровото общество и блокчейн технологията.”

BTC City бе основан през 1954 година като склад и логистичен център. Повечето складове бяха добавени към комплекса в последствие, а до 1990 година търговския център се е превърнал в търговска арена за пазаруване. BTC City е домакин на няколко обекти за туристите. Част от тези обекти включват луксозен хотел, казино, кино, аквапарк и други.Ръководителите на BTC City казват, че се надяват, че Bitcoin City ще породи нови бизнеси, които ще помогнат на развитието на криптовалутите и блокчейн технологията. Те добавиха още:

“Bitcoin City ще създаде отворено общество, което ще позволи на потребителите да изпълняват своите желания, както и да развиват своята бизнес среда в съответствие с техните желания, нужди и оперативна политика.”

Системата за крипто-транзакции на Eligma (EliPay) е инсталирана в няколко магазина. На територията на комплекса има и ATM устройства за криптовалута. Представители на комплекса коментираха:

“Разработването на BTC City е важна стъпка към реализирането на стратегията на Биткойн за отворено общество, като предоставяме на своите клиенти и бизнес партньори както свобода, така и възможността за плащане на своите покупки с нова форма на плащане.”

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment