Споделете:

Hranilnica LON, словенска спестовна банка, по-добре позната като LON, официално ще стане първата регулирана банка в света, която ще продава биткойн директно от нейните банкомати.
На 25 септември, по време на корпоративна пресконференция, която бе обсъждана в различни платформи и социални медии, LON представи най-новата си биткойн услуга, интегрирана в банкомати, които са инсталирани и разположени в цялата страна. Според представителя на банката, клиентите на LON вече могат да купуват биткойн директно от нейните банкомати чрез закупуване на биткойн купони.
LON обяви:
“Оттук нататък могат да се купят биткойн купони в нашите класически банкомати. Ние сме първите и в момента единствените в света, който могат да правят това.”

LON е основна спестовна банка в словенската финансова индустрия. Изявлението на LON за директна интеграция на биткойн привлече значително медийно внимание, което допълнително увеличава търсенето на криптовалути.
В различни онлайн биткойн общности, включително Bitcoin Reddit, местните словенски предприемачи и служители, работещи за крипто стартъпи, разкриха, че словенският пазар на криптовалути нараства с бързи темпове поради добрата правителствена политика в това отношение.
“В Словения (дори на правителствено ниво) има много неща, които ще превърнат тази малка страна в новата Силиконова долина. Аз съм словенец, работещ на пълно работно време за крипто компания “, каза потребител в Reddit.

По принцип, централните банки и правителствата в Европа са оптимисти за биткойн. По-рано през септември, Банката на Финландия публикува изследване, което насърчи икономистите да проучат “чудесната структура на биткойн”, първата в света наистина децентрализирана и Р2Р финансова мрежа. Документът казва:
“Биткойн не е регулиран. Той не може да бъде регулиран. Не е необходимо да се регулира, защото като система се ангажира с протокол, както и с таксите за транзакция, които потребителите определят, независимо от усилията на миньорите. Дизайнът на биткойн като икономическа система е революционен и поради това би заслужил вниманието на икономиста. Очевидната му функционалност и полезност трябва допълнително да насърчават икономистите да проучат тази чудесна структура.”

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

618 милиона долара в Биткойн бяха преместени от Binance до неизвестен портфейл

Споделете: BitcoinWhale Watch съобщи за движение на голямо количество Bitcoin от портфейли на Binance до биткойн адрес. Binance е една от големите борси за търговия с дигитални валути в света, като обемът на търговия за последните 24...

Read More

Leave a Comment