Споделете:

 

Софтуерният специалист по сигурност, Гуардо Вранкен, преживя невероятна седмица. Той откри 12 уязвимости в софтуера на EOS.

Използвайки платформата HackerOne, разработчикът на EOS, Block.one, стартира програма, която ще подобри продукта. Вранкен се възползва напълно от тази програма. По време на писането на тази статия, HackerOne показва, че Вранкер е спечелил общо 90 000 долара, но в последствие той туитна в Twitter, че окончателната сума ще бъде 120 000 долара.

 

EOS все още обновява дейността на кибер-специалистите. Базовата сума за намирането на всяка грешка в софтуера в момента е 10 000$. Според информационния уеб сайт ZDNet, членовете на екипа на EOS са били впечатлени от работата на Вранкер и са му предложили постоянна работа. Все още не е потвърдено дали е приел позицията или не.

Вренкер успешно откри общо 92 софтуерни бъга в компании като Twitter, Tor, OpenSSL, Dropbox, Python, Yahoo, Slack, Trello и HackerOne. Той се занимава с тази професия от 2014 насам и от време на време предоставя подробна информация в официалния си уеб сайт.Цената на EOS остава близо до 14$

Междувременно EOS завърши своята ICO кампания на 1 юни 2018 година. Това се случи почти една година след началото й. Сериозна уязвимост бе открита малко преди планираната дата за пускане на главния софтуер. Разработчиците успешно оправиха кода, за да предадат кода си по график. Независимо от това, потребителите все още чакат да се формира консенсуса около стартирането на основната мрежа.

След като ICO кампанията на EOS събра общо 4 милиарда долара, EOSIO 1.0 бе окончателно пуснат на пазара на 2 юни 2018 година. С пазарна капитализация от 12,4 милиарда долара, цената на EOS започва да показва признаци на подобрение. Текущата цена на EOS е 13,91$, като криптовалутата може да бъде търгувана в борсите Huobi, OKEx, Bithumb, Bitfinex и Binance.

На 4 юни стана ясно, че почти 50% от всички EOS токени се съхраняват в 10 различни адреса. Подробният анализ на разположението на токените бе представен от потребител в Reddit. Block.one притежава 10% от тези токени, които са определени като “Tokens Founders”. За да се класират в топ 100, потребителите се нуждаят от най-малко 646 595 монети в адреса си.

Споделете:

About Author

Related posts

Republia.io обявява началото на публична продажба

Споделете: Republia.io обявява началото на публична продажба, 23 август 2018 г. Republia е децентрализирана платформа която комбинира всички аспекти на блокчейн технологията и създава екосистема в която всички проекти се пресичат. Платформата е обявена да започне своята дистрибуция...

Read More

MainNet на EOS “замръзна” два дни след старта

Споделете: По-малко от 48 часа след пускането,EOS Mainnet е паузиран, според многобройните съобщения в Twitter и Steemit на 16 юни. Публикациите бяха направени от 21-те най-големи EOS блок производители (BP). Новината за потенциалния проблем в мрежата на EOS...

Read More

Coinbase ще добави Ethereum Classic

Споделете: Coinbase ще започне да поддържа Ethereum Classic (ETC) през следващите няколко месеца. Това бе съобщено днес в блога на Coinbase. Coinbase съобщи, че ще започне работа по изграждането на поддръжката на Ethereum Classic. Като част от този...

Read More

Leave a Comment