Споделете:

 

Съоснователят на Apple, Стийв Возняк, заяви, че “само Биткойн е чисто цифрово злато” в интервю на 4 юни. Тези думи потвърждават, че Возняк вярва в криптовалутите, въпреки че е продал повечето от своите дялове.

Возняк, заедно със главният изпълнителен директор на Twitter, Джак Дорси, заявиха, че Биткойн се е пръвранал в “единна валута” както в интернет, така и по света. Дорси бе лектор на две събития през март и май, където предсказа, че Биткойн ще стане международна валута до 2028 година. Стийв Возняк коментира още:

“Купувам това, което казва Джак Дорси, а не че непременно си мисля, че тази прогноза ще се случи. Купувам, защото искам да бъде така, това е толкова чисто мислене…”Возняк повтори, че той “не е инвеститор”, тъй като първоначално е купил Биткойн на цена от 700 долара, за да експериментира с използването му като средство за плащане. Той обяви, че има едва 1 Биткойн и 2 Етер монети. Въпреки това, за Возняк, Биткойн представлява отделен клас крипто-актив.

“Само Биткойн е чисто цифрово злато… и аз напълно подкрепям това. Всички останали са склонни да се откажат от някои от перспективите на Биткойн. Например, да бъде напълно децентрализирана и да няма централен контрол. Това е първото, от което трябва да се откажат хората, за да се опитат да имат бизнес модел.”

Тъй като цените на Биткойн и големите алтернативи продължават да бъдат в низходящ тренд, като цената на Биткойн спадна с около 20% през миналия месец, някои източници твърдят, че настоящите условия предоставят добра възможност за купувачите.

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment