Споделете:

 

Тайванска авиокомпания започна да приема Биткойн и го вижда като “блестящо бъдеще” за туристическия сектор

 

Тайванската авиокомпания FAT Taiwan Inc (Far Eastern Air Transport) неотдавна обяви, че ще приема плащания с Биткойн, като стана първата авиокомпания в страната, която приема криптовалута като метод на плащане.

Тайванска авиокомпания иска Вашите Биткойн монети

Съобщението на FAT на 28 февруари заявява, че авиокомпанията ще приема плащания с Биткойн, за билети и за всичко свързано с туристическите услуги. Президентът на авиокомпанията Джан Гангвей обяви, че неговата компания има “ярка визия за бъдещето на криптовалутите”, тъй като през последните години се оказа “значимо средство за транзакции”. Джан добави:

“Широката употреба на криптовалутите в различни сценарии ще доведе до ново време за авиокомпаниите, деловите индустрии и целия туристически сектор.”

Авиокомпанията Tapei, основана през 1957 година е най-популярната авиокомпания за тайвански вътрешни маршрути. Сега FAT може да бъде добре позиционирана, за да привлече нарастващия брой потребители на Биткойн в Азия със своите международни маршрути до Япония, Южна Корея, Малайзия, Филипините, Индонезия, Тайланд, Виетнам и Камбоджа.
През октомври миналата година, управителят на централната банка в Тайван, Перг Файнан, подкрепи регулирането на криптоалутите, като заяви, че търговията с Биткойн трябна да бъде добавена в “системата за придотвратяване на изпирането на пари”.


Броя на авиокомпаниите, които приемат криптовалута, нараства

Разбираемо е, че авиокомпаниите искат да добавят нови и по-удобни начини за плащане за предлаганите услуги.
FAT не е първата авиокомпания в света, която адаптира плащания с Биткойн. Някои компании адаптираха методи за плащане с криптовалута още през 2014 година. Пример за това е AirBaltic в Латвия. Компанията добави плащания с криптовалута още през 2014 година, като се превърна в първата компания в света, която приема плащания с криптовалута.
През 2015 година, авиокомпанията LOT в Полша също адаптира плащания с дигитална валута, но през 2017 година се отказа от тях.
Междувременно японските авиокомпании Peach и Surf Air приемат и Етериум.
В същото време е възможно да се ползват услугите на трети страни, като CheapAir.com, Expedia и Universal Air Travel Plan, за да резервирате полети в над 260 превозвачи, използващи Биткойн.

 

Желаете ли да получавате известия, свързани с крипто-анализи и представяне на нови проекти? Може да се абонирате за нашите анализи и представяния на нови проекти, като попълните формата отдолу:

Споделете:

About Author

Related posts

Екстрадират шефа на RGCoins заради схема за пране на пари

Споделете: Мистериозното затваряне на една от българските платформи за покупко-продажба на Биткойн се разплете. Платформата е собственост на Росен Йосифов, а историята се разказва от дъщеря му- Виктория. Според думите й, баща й е арестуван и предстои да...

Read More

Binance започва да приема депозити и теглене с фиатни валути

Споделете: Binance, една от най-големите платформи за търговия с дигитални валути стартира нов обмен, който предлага депозити и теглене във фиатни валути. Криптовалутите, които  поддържа обменът са Биткойн, Етер, а фиатните валути са евро и британски паунд. Binance обяви...

Read More

266 милиона долара в Биткойн бяха изпратени от неактивен адрес

Споделете: Преди няколко часа един от най-богатите Биткойн адреси изпрати огромно количество от 66 233 BTC, което струва малко повече от 266 милиона долара, спрямо текущия курс на Биткойн (4024$). Този адрес не бе активен от 2014 година....

Read More

Leave a Comment